Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért bocsáss meg?

2016. június 27. 03:00 - Babacson

"Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát." Máté 18:27 NIV fordítás

Isten igéje elmondja, hogy miért kell elengednünk a sérelmeinket és neheztelésinket, meg kell szabadulnunk tőlük, mintsem hogy folyton újra gondolnánk.

Három indok van a megbocsátásra.

1. Mert Isten megbocsát neked. Máté 18-ban Jézus elmeséli egy király történetét, aki megbocsát a szolgájának. A 27 versben azt mondja: "Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát." (NIV) Ahogyan a király eltörölte szolgája adósságát, Isten elküldte Jézus Krisztust, hogy kifizesse a tiéd. Mindenért, amit valaha rosszul tettél már megfizették az árát. Jézus kapta az ütéseket, ő fizette meg a büntetésed. Elvette a sérelmeidet és megfizette a bűn zsoldját. Jézus Krisztus az összes bűnödért meghalt. 

2. Mert a neheztelés önkínzás. Önmagadnak okozott seb. Valahányszor neheztelsz, az jobban fáj neked, mint annak a személynek aki ellen keserű érzéseid vannak. Valójában, amíg te évekkel ezelőtt történt dolgok miatt zaklatod fel magad, addig a másik személy már régen elfelejtette. A múltad a múltad marad és nem tud többé ártani neked, hacsaknem tovább ragaszkodsz hozzá. 

3. Mert megbocsájtásra van szűkséged minden nap. A Biblia világosan tanít arról, hogy nem kaphatjuk meg azt, amit mi nem vagyunk hajlandóak adni. Megbocsátást szeretnél? A Biblia azt mondja, megbocsátónak kell lenned. 

A megbocsátás egy élet stílus, nem egy olyan dolog, amit egyszer kell megtenned, az életed során minden nap szűkséged van rá. Megbocsátást kell kérned, el kell fogadnod Istentől és másoktól is és megbocsátást kell adnod, folyamatosnak kell lennie. Élvezni és alkalmazni kell.

Beszéljetek róla: 

  • Ki az a személy, aki egyből eszedbe jut, ha a legnagyobb sérelmedről kérdeznek?
  • Annak fényében, hogy mit tett Isten érted és megbocsátott neked, ki az akinek meg kell bocsátanod ma?
  • Van egy külön idő a mindennapjaidban, amit az Istennek töltött időre szánsz megbánásban, közösségben és Biblia tanulmányozásban? Hogyan tudnád ezt a legfontosabbá tenni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.06.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása