Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne a keserűséget, hanem a kegyelmet válaszd

2016. június 29. 03:00 - csmsdvd

“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön” (Zsid 12:15)

Amennyiben harag van a szívedben, akkor valaki irányít téged. Mondtad-e valaha “Annyira idegesítesz!” Ilyenkor azt vallod be, hogy "Te irányítasz engem." Egyetlen módon tudod elmédből és szívedből kikapcsolni azt az embert, akire haragszol, ha kegyelemmel gyógyítod magad - Isten kegyelmével.

A Zsidókhoz írott levélben a 12:15 igerészben olvassuk:“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön”

Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett anya mérgezte az egész családot? Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett apa mérgezte az egész családot? A megkeseredés ragályos és nemzedékeken keresztül betegít. Valakinek meg kell szakítania a láncot, és jobb, ha te vagy az. Ha a szüleid megkeseredettek az ő megkeseredett szüleik miatt, akkor neked kell megszakítani a láncot. Csak egyetlen mód van a lánc megszakítására: kegyelem általi gyógyulás.

Barátaim, ha Isten kegyelmét nem fogadjátok be a családotokba, akkor az élet egyre jobban megkeserít. Miért? Mert a bűn ott van a világunkban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a mennyország. A gonosz emberek állandóan gonosz dolgokkal foglalkoznak. Az élet nem méltányos.

Ha nincs a szívedben kegyelem, akkor meg fogsz keseredni.

A megbocsátás méltányos? Nem, egyáltalán nem az.

De ez nem a méltányosságról szól. Nem az igazságszolgáltatásról szól. A kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg valakinek, mert az méltányos. Hanem azért bocsátasz meg, mert így helyes, nem szeretnéd, hogy a szívedben csak keserűség maradjon. Nem szeretnéd szíveden viselni a sértődést és a gyűlöletet.

A megbocsátás ingyen van, de Jézus nagy árat fizetett érte, az életébe került. Isten fiának az életébe került. Ahogy Jézus haldoklott a kereszten, szétfeszített kezeiből csepgett a vér és ezt mondta “Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” Ő ezáltal azt mondta: “Szeretlek, szeretlek, szeretlek!" Ezzel azt mondta, hogy  “Ők nem érdemlik meg. Ők nem is tudják, mit csinálnak. De Atyám, bocsáss meg nekik!"

Engedd át az igazságszolgáltatást Istennek!

Gyógyítsd a keserűségedet az ő kegyelmével!

Beszéljetek róla:

  • Éreztél-e keserűséget valaki iránt? Mi volt életedben az eredménye?
  • Mit gondolsz, miért olyan fontos számunkra, hogy minden méltányos legyen?
  • Kinek mutathatsz kegyelmet manapság, főleg olyan helyzetekben, amik nem tűnnek méltányosnak?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása