Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor kísértésbe esel, Isten segíteni akar

2016. július 01. 03:00 - Anika Enikő

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged, és te dicsőítesz engem." Zsoltárok 50:15

A Biblia azt mondja, Isten kész segíteni nekünk. Arra biztat, hogy így imádkozzunk: "Ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól." Ez a megszabadítás imája. Kérd Istent, hogy segítsen!

A megszabadítás imája gyakran csak egy szóból áll: "segítség!" Nem kell úgy kezdeni, hogy: "Kegyelmes Mennyei Atyánk…" Nem. Amikor szabadításért futsz Istenhez, elég egy ultrarövid ima: "Segíts! A rokonom nem viselkedik szépen velem, és ma találkozunk. Nem kedvelem őt. Ó, Istenem! Segítened kell! Nem tudok keresztyén lenni, amikor ez az ember a közelemben van. Igazán szükségem van a segítségedre, mert a saját erőmből legszívesebben felképelném!"

A Biblia tele van olyan emberekkel, akik szabadításért imádkoztak. Dávid, Dániel, Péter, Pál. Isten segítségére van mindazoknak, akik kérik, és hívják Őt.

Miért várhatom, hogy Isten segíteni fog, amikor szabadításért imádkozom? Azért, mert megígérte. "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem." (Zsoltárok 50:15) Isten azt mondja, nem kell bő lére eresztened az imát, elég, ha annyit mondasz: "Segíts! Süllyedek! Vészhelyzet van! Istenem, olyan dologgal kell szembenéznem, amihez nem elég az akaraterőm."

Isten együttérez veled és a helyzeteddel. Mindenről tud, ami veled történik. Tudja, hogy azok az emberek mennyire zavarnak téged. Tud a kísértésekről. Nézd csak meg ezt a verset: ‘"Jézus megérti gyengeségeinket, hiszen ő is ki volt téve azoknak a kísértéseknek, amelyek az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen ment keresztül, és sohasem vétkezett. Tehát bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van, s mindezt a legalkalmasabb időben." (Zsidók 4: 15-16 GNT fordítás)

Vedd csak észre, hogy az áll itt: Jézus megérti. Miért együttérző? Azért, mert ugyanezen a kísértésen ment keresztül.

Lehet, hogy azt mondod: "Na, várjunk csak; azt mondod, hogy Jézusnak a harag és az önsajnálat is kísértést jelentett?" Igen. A Biblia azt mondja, hogy mindenféle próbán és mindenben megkísértetett, ahogy mi is; de ennek ellenére mégsem vétkezett. Ez a különbség. Ő soha nem adta fel. Megvolt a szabadsága arra, hogy válasszon. 

De a legnagyszerűbb tény, hogy soha nem vétkezett. Mit jelent ez? Azt, hogy segíteni tud neked, hogy legyőzd a kísértést. A Biblia azt mondja: "Gyere bátran Istenhez, és mondd, hogy segítségre van szükséged."

Isten nem mérges rád, és nem fog leszidni, amikor kísértésbe esel, hanem azt mondja: "Itt vagyok, hogy segítsek!"

Beszéljetek róla:

  • Hogyan imádkozol, mikor megérted, hogy Isten segíteni akar a kísértéseidben?
  • Emlékezz vissza egy időszakra, amikor szabadításért imádkoztál. Isten hogyan válaszolt?
  • Jézus is kísértésbe esett, de soha nem vétkezett. Hogyan erősít ez téged abban, hogy ő segíteni tud a kísértésekben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása