Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Reménykedsz a változásban? Kérj segítséget!

2016. július 03. 03:00 - Á. Bözse

„Jobban boldogul kettő, mint egy, mert együtt hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyikük elesik, a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és (kísértésbe) esik, az nem jó dolog, mert nincs, aki felsegítse.” (Prédikátor könyve 4,9-10, GNT fordítás)

Mennyire gondolod komolyan, hogy meg akarsz szabadulni az életedben lévő kísértésektől?

Mert ha komolyan gondolod, akkor hadd legyek veled őszinte: támogatás nélkül nem fog sikerülni. Egyedül soha nem tudsz megváltozni.

De ez nem azt jelenti, hogy nincs remény a változásra.

Sőt, ha egyszer megérted, hogy nem tudsz magadtól megváltozni, meg fogod látni, hogy Isten hogyan alakítja át az életed, és hogyan használ más embereket arra, hogy segítsenek a változásban.

Az az igazság, hogy Isten úgy alakított ki minket, hogy szükségünk legyen egymásra a növekedéshez. Szükségünk van egymásra, hogy szokásokból, csalódásokból, sérülésekből szabadulni tudjunk. Szükséged van arra, hogy elszámoltatható legyél. Az, amit leginkább akarsz, az, amire leginkább szükséged van. Szükséged van egy barátra, aki ellenőriz, és szükséged van egy csoportra, akik támogatnak.

A Biblia azt mondja a Prédikátor könyve 4,9-10-ben: „Jobban boldogul kettő, mint egy, mert együtt hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyikük elesik, a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és (kísértésbe) esik, az nem jó dolog, mert nincs aki felsegítse.” (GNT fordítás)

Szükséged van valakire, aki segít, hogy változtatni tudj a rossz szokásaidon. Egyedül nem fogsz tudni megszabadulni tőlük.

Mindenkit érnek kísértések. Az csak egy mítosz, hogy eljutsz majd egy olyan pontra a szellemi életben, ahol már nem érnek kísértések. Sőt, minél inkább éretté válsz, a Sátánnál annál inkább felkerülsz a „legkeresettebb” listára. Ha sokkal következetesebbek lennénk a kísértéseink beismerésében, akkor nem kellene a bűneinket megvallanunk.

A Biblia azt mondja: „Testvéreim, ha valaki a csoportodban valamit rosszul tesz, neked, aki szellemi életet élsz, oda kell menned hozzá és gyengéden segíteni a helyére állítani a dolgokat. De legyél óvatos, mert előfordulhat, hogy téged is megkísért a bűn. Azzal, hogy segítetek egymás problémáiban, igazán engedelmeskedtek Krisztus törvényének.” (Galata 6,1-2, NCV fordítás)

Mi a Krisztus törvénye? Szeresd a felebarátodat, mint magadat. Hogyan szerethetjük a felebarátunkat, mint magunkat? Azzal, hogy segítünk egymásnak a kísértések közben. Azzal, hogy segítünk következetesnek maradni nekik abban, amiben szeretnének azok lenni. Azzal, hogy segítünk megtörni rossz szokásokat, és elindítani jó szokásokat. Ez a legjobb módja annak, hogy szeresd a felebarátodat, és engedelmeskedj Krisztus törvényének.  

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a tulajdonságok, amiket keresel valakiben, ahhoz hogy meg tudj bízni benne?
  • Mit gondolsz, Isten milyen tulajdonságokat szeretné, ha keresnél valakiben, akivel meg tudod osztani a kísértéseidet?  
  • Mondd el, vagy gondold végig, hogy mik azok a dolgok, amikkel meg tudnál győzni egy embert, aki bűnben van, ha valakire Isten rámutat, hogy beszéld meg ezt vele!

*(Daily Hope by Rick Warren — 2016.06.26.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása