Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd Istent az első helyre, ha az Ő áldását szeretnéd

2016. július 04. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Úgy kellene, hogy éljetek, hogy az életetek bizonyítéka legyen annak, hogy ahhoz az Istenhez tartoztok, aki hív benneteket az Ő királyságába és dicsőségébe". (1 Thesszalonika 2:12, GW fordítás)

godfirst.png

Isten királysága a jelenben létező valóság. Hozzátartozik mindaz, amit ebben a pillanatban készülünk tenni a földön. Isten ereje a jelenlévő erőforrás. Az az energia, amelynek segítségével képes vagy megcselekedni mindazt, amit az Úr vár tőled, ha odaszántad magad az Ő akaratának. 

Isten dicsősége az ok. Nem a valóság, vagy az eszköz. Ez most az oka mindennek. Minden Isten dicsőségéért van. 

A Róma 11:36-ban úgy olvassuk, hogy "Minden tőle ered, minden az Ő ereje által lett létezésre hívva, és az Ő dicsőségét szolgálja."  (NLT fordítás)

Sokszor beszélek olyan emberekkel, akik azt mondogatják, hogy "Rengeteg mindenem van, és mégis úgy érzem, hogy hiányzik valami. Nagyszerű családom van. Jó munkám van. Szuper gyermekeim vannak. Sok jó barátom van. Egy jó közösségnek lehetek tagja. Miért érzem mégis, hogy nem vagyok teljes?" Azért, mert többre teremtett Isten! Többre teremtett Isten a túlélésnél. Mindaddig, míg nem élsz az Úr Királyságában, az Ő ereje által és az Ő dicsőségére, nem találhatsz rá a beteljesedésre. 

Hogyan élsz teljes életet - azt a fajtát, amelyet Isten szánt neked? 

A mai igénk is ezt mondja: "Úgy éljetek, hogy az életetek bizonyítéka legyen annak, hogy ahhoz az Istenhez tartoztok, aki hív benneteket az Ő királyságába és dicsőségébe" (1 Thesszalonika 2:12, GW fordítás)

Mit is jelent az Úr Királyságában létezni? Azt jelenti, hogy Isten tennivalói a te tennivalóid lesznek. Isten akaratát teszed a saját akaratoddá is. Azzal foglalkozol, amivel az Úr is foglalkozik. Mindenben, amiben áldásra számítasz, Istent kell első helyre tenned. 

Mit jelent Istent első helyre tenni? Vegyünk sorra 5 dolgot, amely segít ebben: 

Pénzügyek - Ha azt szeretnéd, hogy az Úr megáldja a pénzügyeidet, még válság idején is, tizedet kell fizetned. Sajnálom, nincs más lehetőség.

Érdeklődési kör - Tedd Istent az első helyre a hobbijaiddal, karriereddel kapcsolatban és akkor is, amikor pihensz. Istené legyen az első hely minden döntésedben. 

Kapcsolatok - Legyen Ő a legelső a családodban, a házasságodban, a barátságaidban. 

Időbeosztás - Minden napod első momentuma az Istenhez fordulás legyen. Ahogy felébredsz, és az ágyad szélére ülsz, mondd ezt: "Istenem, ha mást nem is teszek ma, szeretnélek jobban megismerni és szeretni."

Problémák - Istenhez kell először fordulnod, ha van valamilyen gondod. Az imádság soha nem az utolsó a teendőid között. 

Beszéljetek róla

  • Min kell változtatnod, hogy Isten kerüljön az első helyre az üzleti ügyeidben, a kapcsolataidban, a beosztásodban? 
  • Hogyan reagálsz, ha bajba kerülsz? 
  • Hogyan fejlesztheted az imádkozási szokásaidat? 


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.27.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása