Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükséged van egy gyülekezetre

2016. július 08. 03:00 - Lilla:)

"Istené legyen a dicsőség a gyülekezetben, Jézus Krisztusban mindig, örökkön-örökké! Ámen." (Efézus 3,21 TEV fordítás)

Megmutathatod Isten dicsőségét azáltal, hogy csatlakozol az ő családjához. A Biblia azt mondja az Efézus 3,21-ben: „Istené legyen a dicsőség a gyülekezetben, Jézus Krisztusban mindig, örökkön-örökké! Ámen." (TEV fordítás).

Azt mondja a Biblia, hogy egy nap eljön egy új menny és egy új föld. Egyedül Isten családja fog örökké tartani.

Sok ezer év múlva, ha még mindig lesz itt Föld, nem lesz Microsoft. Sok ezer év múlva nem lesz már Hollywood. Nem lesz már az Amerikai Egyesült Államok, mert egyetlen földi királyság sem tarthat örökké. Egyetlen olyan dolog sem lesz már, amiket most annyira nagyra tartunk.

Isten családja azonban még mindig meg lesz. Isten emberei megmaradnak. Ez az egyetlen dolog, ami végül megmarad!

Találnod kell egy gyülekezetet, ahol szeretni fognak, és segítenek a növekedésben a Biblia igazságában és annak ismeretében. Meg kell találnod a lelki családod. Találnod kell egy helyet, ahol átadhatod és megoszthatod a tálentumaidat, és ahol gyarapodhatsz mások képességei által.

Csatlakoznod kell egy helyi gyülekezethez. Miért? Mert ez tovább fog tartani, mint bármi más, amit teszel.

Nem kérek bocsánatot azért, ha azt mondom, hogy a legjelentősebb lépés az életedben, ha csatlakozol egy lelki családhoz. Hiszen a gyülekezet többet számít az életben, tovább tart a karrierednél. Tovább tart a hobbijaidnál, sőt minden más dolognál tovább tart, mint amit csinálsz. Ez az egyetlen dolog, ami örökké tart, mert megváltozott életekről szól.

Csupán két dolog van, ami örökké tart: Isten Szava és Isten emberei.

Beszéljetek róla:

  • Miben kell változtatnod a fontossági sorrendedben, hogy az örökkévalóságra irányuló perspektívád az igazán fontos dolgokra fókuszáljon?
  • Ha nem vagy tagja egy helyi gyülekezetnek, milyen lépéseket kell megtenned annak érdekében, hogy ezen változtass?
  • Ha tagja vagy egy helyi gyülekezetnek, hogyan használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy szolgáld a többieket és a közösséget?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 07. 01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása