Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Köszönd meg Istennek, amikor meghallgatja az imáidat

2016. július 09. 03:00 - torokaron

„Uram, hallottam, amit mondtál, és csodálattal áldalak.” (Habakuk 3,2 TLB fordítás)

Az elmúlt napokban azt vettük végig, hogyan lehet meghallani Istent, amikor imádkozunk. Van még egy végső, ám nagyon fontos dolog ebben a témakörben: Ha szeretnéd meghallani Istent, akkor imádd Őt.

Más szavakkal, köszönd meg neki, hogy az életed része és hogy érdeklik őt az életed apró részletei. Köszönd meg neki, hogy válaszol az imáidra: „Uram, hallottam, amit mondtál, és csodálattal áldalak.” (Habakuk 3,2 TLB fordítás). Isten egy víziót ad neked, egy álmot. Tudod, hogy Isten mit szeretne, hogy csinálj, most tehát köszönd meg neki, hogy meghallgatja az imáidat. Ez része Isten dicsőítésének.

Azt szeretném, hogy ne úgy tekints az imáidra, mint monológra, hanem kezdj el úgy tekinteni rájuk, mint amik azok valójában: párbeszédként. Az imádság egy beszélgetés Istennel. Isten hallja, amikor imádkozol és megválaszolja a felmerülő kérdéseidet. Napi szintű kapcsolatban szeretne lenni veled. Ha mindig hűségesen beszélsz Istennel a napok folyamán, akkor ez forradalmasítani fogja az életedet.

Amíg nem ismered Istent, addig nem fogod hallani őt. Isten ismeretének három szintje van: felismerés, ismeretség és barátság. Lehet, hogy még csak a felismerés szintjén vagy: tudod, hogy Isten létezik, de nem igazán ismered őt. Vagy az ismeretség szintjén vagy: már ismered kissé Istent, de nem ismered még Őt az igazi valójában.

Isten azt szeretné, hogy a barátság szintjére kerülj. A barátod szeretne lenni, és azt, hogy te is az Ő barátja legyél. Isten azt szeretné, hogy mindig beszélgessetek egymással.

Imádkozd ezt: „Drága Istenem, lenyűgöz, hogy barátodnak akarsz engem. Valóban meg szeretnék tanulni beszélgetni veled. Segíts nekem abban, hogy minden nap időt töltsek veled. Köszönöm, hogy életem minden egyes részletére gondod van. Jézus, napról napra többet szeretnék tudni rólad és a te irányításodra szeretném bízni az életemet, a munkám, a családom, a jövőm és minden egyéb területet. Kérlek, hogy legyél az életem menedzsere, Uram és Megmentőm, ahogy követlek és bízok benned. A te nevedben imádkozom, Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása