Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Átadtad Jézusnak a karriered feletti ellenőrzést?

2016. július 18. 03:00 - FodorImi

 „Mindenekelőtt keressétek Isten országát, éljetek igazságosan, és Ő meg fog adni nektek mindent, amire szükségetek van.” (Máté 6:33 – NLT második kiadás fordítása)

Ha üresség helyett túláradó, bővölködő életet akarsz, akkor életed irányítását add át teljesen Jézusnak, beleértve a karriered is.

Lukács 5:3 azt mondja: „Jézus beszállt az egyik hajóba, amely Simoné volt, megkérte, hogy egy kicsit menjen beljebb a parttól. Aztán leült, és folytatta az emberek tanítását a hajóból.” (NCV fordítás)

A tanítványok egész éjjel dolgoztak, és nem fogtak semmit. Aztán Jézus belépett a hajójukba, és azt mondta nekik, vessék ki a hálójukat ismét. Mikor megtették, olyan sok halat fogtak, hogy a hálók szakadozni kezdtek. Ugyanaz a tó volt, ugyanaz a hajó, ugyanazok a hálók, ugyanazok a halászemberek, és ugyanazok a halak. Az egyetlen különbség az üres és a tele, a semmi és a teljesség között az, hogy Jézus ott volt a hajóban.

Itt van a kezdő pont. Be kell fogadnod Jézust a hajódba.

Mi a hajód? Az, ahogyan élsz. Simon „üzlete” a hajója volt, mert halászember volt. A hajó jelképezi a karriered, a szakmádat, a munkádat, éppen úgy, ahogy Simon Péternek jelképezte az egész megélhetését.

Mit jelent az, hogy Jézus a hajódban van?

Azt, hogy felajánlod Istennek a karriered. Itt most nem az üdvösségről beszélünk. Lehet, hogy Jézus ott van az életedben, de átadtad neki a karriered irányítását? Bízol benne az üdvösségre, eljársz a gyülekezetbe hétvégén, és dicsőíted Istent. Mikor azonban hét közben visszamégy a munkádhoz, ott van Jézus, és rábízod a munkádat? Vagy a polcra teszed Jézust?

Mikor Simon Péter átadta Jézusnak a munkáját, hihetetlen eredménnyel lett megáldva. De ne téveszd el a sorrendet! Néha úgy gondolkozunk, „Istenem, tégy engem igazán sikeressé a munkámban, vállalkozásomban, aztán a sikeremmel szolgállak téged.” Tévedés! Ez pontosan az ellentéte. Péter először átadta Jézusnak a munkája feletti irányítást. Azután Jézus megáldotta Péter munkáját mérhetetlen sikerrel. Ez a sorrend.

Máté 6:33-ban azt mondja a Biblia: „Mindenekelőtt keressétek Isten országát, éljetek igazságosan, és Ő meg fog adni nektek mindent, amire szükségetek van.” (NLT, második kiadás fordítása)

Bármit, amit akarsz, hogy Isten megáldjon, azt előbb add neki. Azt akarod, hogy Isten megáldja az idődet? Minden nap az első részt add neki. Azt akarod, hogy Isten megáldja a pénzedet? Jövedelmed első 10 százalékát add neki, nem számít, bármilyen kevés az. Azt akarod, hogy Isten megáldja a munkád? Add neki az irányítást, nem számít, mennyire vagy sikeres.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan nézne ki az, ha Jézusnak adnád a munkád irányítását?
  • Milyen félelmeid vagy szempontjaid vannak azzal kapcsolatban, hogy Isten legyen a karriered középpontjában?
  • Hogyan szeretnéd, hogy megáldja Isten a karriered? Mit gondolsz, mit szeretne Isten először megtenni?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2016.07.11.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: munka siker

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása