Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bajban ismerszik meg a jó barát

2016. július 25. 03:00 - csmsdvd

„Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét." (Jób 6,14)

A jó, igaz barát bajban ismerszik meg. A jó barát éppen akkor lép be az életedbe, amikor mindenki más elhagy. Bajban elég gyorsan megtapasztalod, mi a különbség barát és ismerős között. Nagyon sok ismerősöd van, de ki az a barát, akire számíthatsz, ha életed bajba jutott?

Tudtad-e, hogy a Biblia szerint, még ha az emberek elfordulnak is Istentől, akkor is megérdemlik, hogy legyenek barátaik. Jób 6,14 szerint: „Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét."

A bajba jutott embernek legelőször is a másik emberre van szüksége. Támogató csoportra van szükséged - érett keresztyén testvérekre - akik szeretni fognak, akik a gondodat viselik, akik buzdítanak, akik támogatnak, akik megadják, amire szükséged van, akik jó szóval ellátnak.

Ezért mondom folyamatosan, milyen fontos, hogy egy kis csoporthoz tartozzál. Erősítsd, ápold az életedben a megbízható kapcsolatokat, hogy amikor a magány rád tör, legyenek valódi barátaid, akik veled lesznek.

Most mondhatod: Álljunk meg egy szóra! A bajban előbb nem imádkoznom kell? De igen, ha tudsz. A valóság azonban az, hogy a bajban, krízis helyzetben, olyan erős stresszben, sokkos állapotban vagyunk, hogy azt sem tudjuk, kihez fohászkodjunk. Éppen ilyen helyzetben van szükséged olyan emberekre, akik imádkoznak érted.

Olyan emberekre van szükséged, akik azt mondják: Rendben van. Imádkozni fogunk érted. Bízunk helyetted. Ott leszünk veled.

Beszéljetek róla:

  • A te életedben kik azok az emberek, akik felhívnak, akik számítanak rád, amikor bajba jutottak?
  • A te életedben kikre számíthatsz, ha bajba kerülnél?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása