Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan erősítheted a barátaid hitét?

2016. július 27. 03:00 - Anika Enikő

„De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén." (Zsolt 27,13)

Bármilyen nagyobb krízis az életedben megpróbálja a hitedet, de a hited és a bizodalmad Krisztusban az, ami keresztülsegít azon. Dávid a veszteségében, a gyerekének az elvesztésében írja a Zsoltárok 27,13-ban: „De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén.” Feladta volna, ha nem hitt volna az Isten jóságában.

Ezekben a helyzetekben is, amikor az élet kegyetlen és minden kilátástalannak tűnik, hidd, hogy Isten jó és hogy Ő jóságos Isten. Amikor rosszul mennek a dolgok, hidd, hogy az Isten jósága átsegít és talpra állít. Hidd el, hogy az Isten terve nagyobb annál a nehézségnél, problémánál, amin keresztül mész épp. Megoszthatod a barátaiddal az Isten jóságába vetett hitedről, amikor ők is nehézségeken mennek keresztül. A barátok erősítik barátaik hitét.

Hogyan lesz ilyen hited?

A Biblia azt mondja, hogy csupán egy hely létezik, ahol erősödhet vagy ahol erősítheted a hitedet; és a hit az Isten Igéjéből származik.

Ha jól ismered a Bibliát, akkor erős lesz a hited; ha viszont kevésbé ismered, akkor csekély lesz. Ha egyáltalán nem ismered a Bibliát, akkor egyáltalán nem lesz hited.

Tudtad, hogy a Bibliában hétezer rád szabott ígéretét találod Istennek? De ha nem ismered ezeket, akkor nem vonatkoznak rád és nem kérheted, hogy megvalósuljanak. Ha növekedni szeretnél a hitedben, hogy szembe tudj nézni az élet kemény akadályaival, akkor tanulmányozd a Bibliát, elmélkedj róla, és tanulj meg igéket.

Beszéljetek róla:

  • Mit tehetsz annak érdekében, hogy jobban ismerd Isten igéjét?
  • Keress a Bibliából egy olyan ígéretét Istennek, amit alkalmazni tudsz az életed viharaiban. Keress egy olyan ígéretet is, ami segíthet a barátaidnak.
  • Hogyan mutatta meg Isten az ő jóságát az életedben az elmúlt évben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.20)

komment
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása