Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen Isten az első a pénzügyeidben, és adj tizedet

2016. július 28. 03:00 - Bolbásné Viola

„Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Máté 6:33, NIV fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja az életed bármely területét, akkor azon a területen Őt kell az első helyre tenned. Szeretnéd, ha Isten megáldaná a vállalkozásodat? Akkor tedd Őt az első helyre a vállalkozásodban. Szeretnéd, ha megáldaná a házasságodat? Akkor legyen Ő az első a házasságodban. Szeretnéd, ha megáldaná az idődet? Akkor tedd Őt az első helyre az időbeosztásodban. És szeretnéd, ha Isten megáldaná a pénzügyeidet? Akkor tedd Őt az első helyre a pénzügyeidben.

tized_1.jpg

Ahol Istent teszed az első helyre, Ő azt megáldja. A Máté 6:33 ezt mondja: „Keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (NIV fordítás). El kell döntened, hogy tizedet adsz és takarékoskodsz, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy emiatt kevesebb pénzből élsz.

Bármennyi pénzből tudsz élni, ha muszáj. Ez egy döntés! Senki nem kényszerít, hogy ilyen vagy olyan autót vezess, hogy ilyen vagy olyan házad legyen,vagy hogy bizonyos dolgokra költs. Isten azt akarja, hogy adakozz és takarékoskodj. Ha 10 százalékot adakozol és 10 százalékot megtakarítasz, akkor a bevételed 80 százalékából fogsz élni.

Tegyük fel, hogy a családod éves bevétele 3 millió forint (vagy annak megfelelő összeg), és te ezt a döntést 40 éves korodban hozod meg. A következő 20 évben - mire 60 éves leszel – már 6 millió forintot adakoztál Istennek a világban végzett céljaira és munkájára, és ezen kívül több mint 6 millió forint megtakarításod lesz.

Az adakozás és a takarékoskodás lehet, hogy nagy változásokat hoz a családodban, és lehet, hogy emiatt áldozatokat kell hoznod és feladnod néhány dolgot. Viszont működik! És többszörösen megtérül.

Isten mindig meg fogja áldani azokat a területeket, ahol Őt teszed az első helyre.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, mi köze van a takarékoskodásnak ahhoz, hogy Istent teszed az első helyre?
  • Mely dolgokhoz ragaszkodsz leginkább? Hogyan versenyezhetnek ezek a dolgok Istennel az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása