Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Értsd meg, Isten a legjobb számodra

2016. augusztus 03. 03:00 - Lilla:)

"Fogadjátok el amit Isten tesz értetek, hiszen ez a legjobb dolog, amit ti is tehettek érte." (Róma 12:1. MSG fordítás)

Lelkileg is formál ha gondoskodsz a testedről; imádsággal, dicsőítéssel vagy Biblia tanulmányozással. Isten azt akarja, hogy 2016-ban ebben is sikeres légy.

Pál apostol azt mondja, hogy Isten segítségével "Fogd a mindennapi, egyszerű életedet - az alvásod, étkezésed, munkába meneteled, ahogy jársz-kelsz a világban - és helyezd Isten elé, mint egy felajánlást." (Róma 12:1. MSG fordítás)

Dicsőíted Istent azzal, hogy gondját viseled testednek. Életed eme fontos útjára pedig sosem késő rálépni.

Mielőtt azonban elindulnál az egészségessé válás útján, meg kell értened, hogy ez egy hitbeli lépés. Mint ahogy Péter kilép a hajóból, minden egyes lépés, amivel egészségesebb leszel, növeli az Istenbe vetett bizalmad. Minden egyes lépés segít, hogy a legjobbat várhasd tőle. Ugyanez a vers azt is mondja, hogy "Tegyétek magatokévá, amit Isten tesz értetek, hiszen ez a legjobb dolog, amit ti is tehettek érte."

A Biblia magába foglal három hihetetlenül fontos igazságot az egészséghez vezető útról. Magadévá kell tenned ezeket az igazságokat, mielőtt neki látsz az útnak, mely mindent megváltoztat.

Isten teremtette a tested. A Zsoltárok 139:13. azt mondja: "Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében." A fizikai egészség ugyanúgy szól a gondoskodásról, mint arról, hogy mire használod az erőforrásaidat.

Jézus fizetett a testedért. A Biblia azt mondja: "Nem értitek, hogy a testetek a Szent Lélek temploma, aki bennetek él és akit Istentől kaptatok? Nem a magatokéi vagytok, Istené vagytok, aki nagy árat fizetett értetek. Ezért tisztelnetek kell Istent a testetekkel." (1Korinthus 6:19-20., NLT fordítás, második kiadás) A kereszten Jézus nem csak a lelkedért fizetett, hanem a testedért is. Megtiszteled Istent, amikor gondoskodsz a testedről.

A Szent Lélek a testedben él. Ha keresztény vagy. A Biblia azt mondja, a tested Isten temploma, ahol a Szent Lélek benned él (1Korinthus 3:16.). A jó egészség az egyik módja annak, hogy gondját viseld Isten templomának. Sosem engednéd, hogy a gyülekezeti épület rossz állapotba kerüljön, Isten pedig azt akarja, hogy a testedről is eképpen gondolkodj.

Amikor teljesen magadévá teszed ezeket az igazságokat Isten Igéjéből a testedre vonatkozóan, akkor állsz majd készen a vadonatúj 2016-os testedre. Az, hogy megismerted ezeket az igazságokat a testedről, cselekvésre késztet, hogy hitben tudj járni. Ez azt jelenti, hogy többé nem azért akarsz egészségessé válni, hogy még egy pár évig élhess, hogy beleférj egy bizonyos ruhába ami a szekrényedben lóg vagy hogy még vonzóbbnak látszódj. Azért akarsz egészséges lenni, hogy így is dicsőíthesd Istent.

Ez egy óriási, cselekvésre késztető ok, hogy egészségessé válj 2016-ban!

Beszéljetek róla:

  • A testtel kapcsolatos három igazság közül melyik adta a legnagyobb löketet ahhoz, hogy elindulj az egészségessé válás útján? Miért?
  • Az egészségessé válás hogyan nevelhet lelkileg?
  • Milyen lépést kell ma megtenned azért, hogy egészségesebbé válj?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 07. 27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása