Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Álmodj nagyot

2016. augusztus 06. 03:00 - Babacson

 

Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó ereje által mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk - végtelenül túl a legnagyobb imáinkon, vágyainkon, gondolatainkon és reményeinken. (Efézus 3:20, TLB fordítás)

dream-big-marquee.jpg

A hit, Isten álmainak elfogadása és választása a saját életedben. Semmi sem történik az életedben addig, amíg nem kezdesz el álmodozni. Istentől kaptad a képességet, hogy álmodj, alkoss és képzelj. Az álmodozás a hit cselekedete. Minden, amit ezen a földön látsz álomként kezdődött.

Hogyan láthatod meg Isten álmait az életedre? Három dolgot kell tenned:

Először, bátorkodsz kérni. Efézus 3:20-ban azt olvassuk, hogy "Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó ereje által mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk - végtelenül túl a legnagyobb imáinkon, vágyainkon, gondolatainkon és reményeinken." (TLB fordítás) 

Ha Isten áldásait szeretnéd az életedben ebben az évben, bátorkodnod kell kérni. Meg kell kérdezned, hogy "Istenem, mi az álmod az életemre? Mit szeretnéd, hogy tegyek?" Aztán megkérdezed önmagadtól, "Mit tennék meg Istenért, ha tudnám, hogy nem bukhatok el?" Engedd, hogy ez tágítsa a látásod.

Másodszor, elhiszed Isten ígéreteid. A Biblia azt mondja Jeremiás 32:27-ben, hogy "Én vagyok az Úr, a föld minden népének Istene, Van-e olyan, ami túl nehéz nekem?" (NLT, második kiadás fordítása)

Soha ne hagyd, hogy egy lehetetlennek tűnő feladat megfélemlítsen. Hagyd, hogy több imádságra, nagyobb hitre, nagyobb bizalomra, nagyobb tapasztalatra, több tanulásra és nagyobb növekedésre ösztönözzön. A hit mindig a lehetetlenek birodalmában működik. 

Hudson Taylor mondta, hogy három fázisa van Isten akaratának az életedben: lehetetlen, lehetséges és kész.

Harmadjára pedig, nagyot álmodsz. "Kérj, és én minden nemzetet az örökségeddé teszek, a föld végeit a te tulajdonoddá." (Zsoltárok 2:8)

A te Istened nagysága határozza meg a céljaid nagyságát. Nem is hittél Istenben igazán egészen addig, amíg meg nem próbáltál olyasmit, ami a testnek lehetetlen. Ha tudni szeretnéd, hogy milyen nagynak kell lennie az álmaidnak, tegyél fel magadnak két kérdést:

Mennyi időt kell rászánnod? Ha ez egy álom, amelyre az egész életedet odaszánhatod, akkor valóban nagyot álmodsz.

Második pedig, hogy mire lettél alkotva? Melyek a te lelki ajándékaid, képességeid, személyiséged, és tapasztalataid - az öt dolog ami azzá tesz ami vagy. Mit szeretsz csinálni? Mire kaptál ajándékot?

Álmodj nagy álmokat Istennek. Ez az első lépés a hit útján.

Beszéljetek Róla

  • Várakoztál már Istenre, hogy valóra váltsa az álmaidat? Mit kértél tőle?
  • Mi az a lehetetlennek tűnő dolog, amit megtennél, ha tudnád, hogy soha nem bukhatsz el?
  • Hogyan tükrözik az álmaid az Istenbe vetett hited nagyságát?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.07.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása