Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen dolgot teszel meg ma, amihez hitre van szükség?

2016. augusztus 08. 15:00 - Anika Enikő

"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Galata 6:9)

48585b0eab87b2775b1548181920e375.png

A kudarc soha nem a végső dolog. Addig soha nem vallasz kudarcot, amíg abba nem hagysz valamit, abbahagyni márpedig mindig túl korai! Egy ember nagyszerűségét nem a tehetsége, vagyona vagy az iskolázottsága határozza meg. Egy embert az határoz meg leginkább, hogy mennyire egyszerűen adja fel, bátortalanodik el.

Mi az, ami elbátortalanít téged abban, hogy küzdj az álmaidért. Egész egyszerűen lehet, hogy egy barát az oka, vagy egy rokon, esetleg egy családtag, aki azt mondja, hogy: "Nem gondolom, hogy az egy jó ötlet lenne."

A Bibliában, Galata 6:9-ban azt olvassuk, hogy: "A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." Tudni szeretnéd, hogy én hányszor akartam már benyújtani a felmondásomat a Saddleback Gyülekezetben? Minden egyes hétfői napon, amikor az jut eszembe, hogy: "Uram, bizonyára valaki más nálam sokkal jobb munkát végzett volna tegnap, mert ez az egész nagy falat egy embernek."

Isten azt mondja: "Tarts ki abban, hogy kitartasz!" Lehet, hogy időnként nem vagyok valami okos, de nem tudom, hogy hagyjam abba. Nem tudom, hogy hogyan adjam fel.

Isten a hited szerint munkálkodik az életedben. A Biblia azt mondja: "Hit nélkül lehetetlen bízni Istenben." és "Bármi, ami nem hitből fakad az bűn." valamint "Legyen a ti hitetek szerint!" Mi az, amit hitből teszel? Minden nap meg kell kérdezned magadtól, amikor felkelsz, hogy: "Istenem, mit tudnék ma hitből elvégezni?" Ez egy fontos kérdés. mert ez az, ami tetszik az Istennek.

Sok olyan dolog van az életedben, amit nem tudsz irányítani, illetve nem tudsz szabályozni. Például azt, hogy kik, vagy kik voltak a szüleid, mikor és hol születtél, hogy milyen nemzetiségű vagy, illetve, hogy milyen népcsoportból származol. Sőt, azt sem, hogy milyen ajándékokat illetve tehetséget kaptál. Nem döntöttél afelől sem, hogy hogyan nézel ki.

Afölött viszont teljes hatalmad van, hogy eldöntsd mennyire hiszel Istenben. Isten olyan embereket használ, akik elvárják, hogy Isten cselekedjen, akik soha nem adják fel, akik hitükben merészek, és akik értik Isten álmait és utána is mennek. A te döntésed, hogy szeretnél-e ilyen ember lenni, akit Isten a saját céljainak a megvalósítására használ.

Beszéljetek róla

• Melyek azok a dolgok, amik elbátortalanítanak illetve visszatartanak attól, hogy kövesd, elérd a céljaidat?
• Mit gondolsz Isten hogyan szeretné, hogy tekints azokra a körülményekre?
• Milyen hitbeli lépésre hív téged Isten a mai napon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása