Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Te kinek a hangjára hallgatsz?

2016. augusztus 11. 03:00 - kennedymárti

„Kezd Istennel – az első lépés megtanulni meghajolni Isten előtt; csak az ostobák vetik meg a bölcsességet és a tanítást.” (Péld 1,7 MSG fordítás)

Feltűnt már neked, hogy abban a pillanatban, amikor kitűzöl egy megvalósítandó célt az életedben, elkezdesz olyan visszhangokat hallani, mint „Mit gondolsz, ki vagy te?” vagy „Ez tényleg megvalósítható?” vagy „Felejtsd el!”?

A kételkedők hangjára való figyelés ellenszere az, hogy ezek ellenére Isten hangjára hallgatsz. Képzeld csak el, hogy mennyi kritikát kapott Noé. „Ez a Noé azt hiszi, Isten szól hozzá, pedig csak a mi birtokainkat dúlja fel azzal, hogy azt a bárkát építgeti az utcafrontján.”

A Biblia azt írja, hogy Nóé figyelt Isten szavára. És mit is hallott? Isten figyelmeztetését, miszerint a világ hamarosan el fog pusztulni. Ő hitt abban, amit még nem látott. Ez a hit: bizonyos lenni valami olyan felől, amit nem látunk.

Tehát Noé nem fordított hátat annak a látásnak, amit Isten adott számára, hanem inkább megépítette a bárkát.

Isten fog adni egy célt számodra és bár néhányan azt hiszik majd, hogy őrültség, arra kell koncentrálnod, amit Isten kijelentett Igéjében a Biblián keresztül. Azután pedig menj és építsd meg a saját bárkádat!

Beszéljetek róla:

  • Engedted-e a félelemnek és a kritikus gondolkodásnak uralmat venni az életed felett, ami távol tartott céljaid elérésétől?
  • Mely álmodat törekednél megvalósítani, ha nem félnél a kritikus véleményektől?
  • Hogyan tudod gyakorolni, hogy az Isten hangjára figyelj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása