Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szelídség nem egyenlő a gyengeséggel

2016. augusztus 19. 03:00 - Babacson

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." Máté 5:5 (NIV. fordítás)

Ha egészséges döntéseket akarsz hozni, hogy újra jól legyél és egész legyél, meg kell tanulnod szelídnek lenni. Máté 5:5 azt mondja "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet". (NIV. fordítás) 

A szelídség számos előnyét sorolja fel a Biblia: a szelídek megelégednek (Zsolt. 22:26); Isten vezeti majd őket (Zsolt. 25:9); bölcsekké válnak (Péld. 11:2); új örömmel töltődnek majd fel (Ézsaiás 29:19).

Nagyon nagyon sok van még. A gond azonban az, hogy félre értjük ezt a kifejezést. Egyikünk sem tudja igazán, hogy mi a szelídség. 

Az igazság az, hogy a szelídség és a gyengeség a skála teljesen ellentétes végein találhatók. Valójában, a görög szó a gyengeségre szó szerint "kordában tartott erőt" jelent. A betört vad csődőrt írták le így. A csődőrnek még mindig meg van ugyan az az ereje, mint amikor vad volt, de már kordában van tartva. Valójában ez erő üvegbe zárva a mester használatára. Isten nem akarja, hogy gyenge legyél, azt akarja, hogy szelíd légy. Az Ige azt tanítja, hogy ez az egyik kulcsa a stressz csökkentésének az életedben. 

Itt egy egyszerűbb magyarázata a szelíd szónak: Engedd el, engedd át az Úrnak. Ez a szelídség lényege. Ez az, amikor megadod magad, aláveted magad és beleegyezel abba, amit Isten véghez akar vinni az életedben. Ez az, amikor hagyod, hogy Isten Isten legyen az életedben. Engedd el és engedd át az Úrnak. 

Nem tudok jobb kifejezést, ami többet tehetne a fizikai és érzelmi egészségedért, mint ez. Ha elkezded gyakorolni az éltedben enyhít a stresszeden és kizárja az aggódást. Ha elengeded és az Úrra hagyod, szét oszlatja a haragod, megszünteti a fájdalmat és a neheztelést.

Beszéljetek róla:

  • Az éledet milyen területein kell megadnod magad, hogy Isten át tudja venni a vezetést?
  • Mi tarthat vissza attól, hogy szelídséget mutass és alávesd magad az Úrnak?
  • Hogyan oszlatja el a haragot és a neheztelést, ha a vezetést átadod az Úrnak?

* (Daily Hope by Rick Warren 2016.08.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása