Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan segíthetsz valakinek reményt és gyógyulást találni – második rész

2016. augusztus 27. 03:00 - magyarosijulia

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9)

Érezted-e valaha, hogy valaki reménytelen eset? Hogy ő soha nem fog megérkezni Krisztushoz? Lehet, hogy egy alkoholista rokon volt ilyen, egy drogfüggő szülő vagy egy társfüggő szomszéd – valaki, akit a fájdalmai, szokásai vagy csalódásai távol tartottak attól, hogy megismerje Istent.

Az igazság az, hogy senki sincs Jézus hatáskörén kívül!

Tegnap arról volt szó, hogy mennyire fontos egy kis csoport a „reménytelen" emberek gyógyulásában. A Lukács 5-ben leírt történetből, amelyben 5 ember elhozza béna barátját Jézushoz, hogy meggyógyuljon, megtanultunk három jellemzőjét annak a kis csoportnak, akiket Isten felhasznált, hogy gyógyulást hozzon olyan embereknek, akiket más reménytelennek gondol. Ma megnézünk még négy jellemzőt:

Kitartás: Mindannyian elbátortalanodunk, amikor megpróbáljuk elérni a családunkat, barátaikat és ismerőseinket az örömhírrel. De nem adhatjuk fel! A Lukács 5-ben leírt barátok nem engedték, hogy a nehézségek elbátortalanítsák őket! Nem számított, hogy mekkora tömeg volt köztük és Jézus között. A Galáta 6,9 ezt írja: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9).

Újítás: Ezek a barátok mertek valami mást tenni. Elég nagy és újszerű dolog felmászni egy tetőre és lebontani azt, hogy egy beteg eljusson Jézushoz. Gondolj bele, mekkora rendetlenséget csináltak! A szolgálat rendetlenséget okoz, mert emberekkel foglalkozik. Azok a kis csoportok, amelyek nem lépnek ki a megszokott kerékvágásból, nem fognak elég rendetlenséget okozni ahhoz, hogy a gyógyulás eszközei legyenek.

Együttműködés: Nyilvánvalóan, ezek az emberek együtt dolgoztak azon, hogy Jézushoz vigyék a barátjukat. Túl nagy munka lett volna egy embernek. Ugyanez a helyzet a kis csoporttal is. Az emberek gyorsabban megérkeznek Krisztushoz, ha egy támogató kis csoport környezetében vannak. Egy támogató közösségnek nagy ereje van.

Áldozat: Belegondoltál valaha, hogy ki fizette ki a tetőt a történetben? Azt hiszem, a barátok. Nem bonthatták le, majd hagyták másra, hogy kifizesse a helyreállítást. Legyen szó időről, pénzről, erőfeszítésről vagy bármiről, mindig ára van valakit Krisztushoz vezetni. A Lukács 16,9 ezt mondja: „Használd a földi javaidat mások hasznára, és hogy barátokat szerezz. Amikor a tulajdonaid elvesznek, ők egy örökkévaló otthonban fognak fogadni." (NLT fordítás, második kiadás). A kis csoportok készen kell állniuk arra, hogy áldozatot hozzanak, ha a gyógyulás eszközei akarnak lenne a világban.

Beszéljünk róla:

  • Eleveníts fel egy olyan időszakot, amikor zűrös lett a szolgálatod és fel akartad adni.
  • Milyen módon tudják a kis csoport tagjai bátorítani egymást amikor a nehézségek elbátortalanítják őket?
  • Kik azok az emberek az életedből, akiknek bizonyságot tettél vagy imádkoztál Istenhez a megváltásukért? Hogyan tud segíteni a kis csoportod ebben a szolgálatban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása