Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek akarj tetszeni, ne az embereknek

2016. szeptember 05. 03:00 - Bolbásné Viola

„Az a célunk, hogy Istennek tetszünk, ne az embereknek. Egyedül Ő az, aki a szívünk szándékait vizsgálja.” (1Thesszalonika 2:4b NLT fordítás - második kiadás)

foodiesfeed.com_man-shooting-cake-with-his-iphone_low

Isten nem azért teremtett, hogy azzá válj, amivé valaki más akar tenni téged. Isten nem azért teremtett, hogy az legyél, amit a szüleid akarnak, amit a barátaid akarnak, amit a házastársad vagy a főnököd akar, hogy legyél.

Isten azért teremtett téged, hogy te legyél. Ha mindazzá akarsz válni, aki lehetnél, akkor vissza kell utasítanod, hogy mások határozzanak meg téged.

Zsidó levél 11:24 azt mondja: „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják. (NIV fordítás)

Mózes identitása válságba került. Zsidó rabszolgaként született, akit a fáraó unokájaként, egyiptomi fenségben neveltek. Amikor felnőtt, két választása volt: egész hátralévő életére megjátssza, hogy ő a fáraó unokája és luxus életet él, hírnévvel és hatalommal.

Vagy, ha beismeri, hogy valójában kicsoda: egy zsidó. Ha ezt teszi, a családja kitagadja és a hátralévő életét rabszolgák között töltheti. Megszégyenítve, megalázva egy fájdalmas életben, ahol robotolni kell.

Te melyiket választottad volna?

Manapság a legtöbb ember hazugságban él. Próbálnak valakivé lenni, de valójában nem azok. Mózes azonban visszautasította azt, hogy egy hazugságban éljen, mert ő egyenes ember volt. Ragaszkodott ahhoz, akivé Isten tette őt, mindenfajta emberi nyomás ellenére.

Azt kérdezem: Te kinek hagyod, hogy meghatározza az azonosságodat?

A barátaidnak és a családodnak? Közületek néhánynak már évekkel ezelőtt meghaltak a szülei, mégis, még mindig próbáltok megfelelni az életetekre vonatkozó elképzeléseiknek. Néhányan még ragaszkodtok ahhoz, amit a volt férjetek, vagy feleségetek mondott nektek, és próbáljátok megcáfolni őket. Néhányan pedig próbáltok megfelelni annak, amit a média, a kultúra és a versenytársak sulykolnak, hogy mivé is kellene válni.

A Biblia viszont ezt mondja: „Az a célunk, hogy Istennek tetszünk, ne az embereknek. Egyedül Ő az, aki a szívünk szándékait vizsgálja.” (1Thesszalonika 2:4b NLT fordítás)

Először meg kell fogadnod egy dolgot: “Eldöntöm, hogy többé nem engedem meg másoknak, hogy rám erőltessék a saját elképzeléseiket. Azzá fogok válni, akivé Isten akar engem tenni. Azt fogom tenni, amit Isten akar, hogy tegyek, és Isten tervét fogom betölteni az életemre, nem másokét.”

Barátaim, ez a valódi siker. Az életben a valódi siker nem más, mint pontosan annak lenni, akivé Isten teremtett téged.

Beszéljetek róla:

  • Ki vagy mi helyez téged nyomás alá, hogy azzá válj, aki nem vagy és így próbálja meg formálni az identitásodat?
  • Tölts egy kis időt azzal, hogy leírod, ki vagy Jézus Krisztusban. Hogyan határozza meg Ő az azonosságodat?
  • Hogyan tudod felfedezni, hogy Isten pontosan kivé is tett téged?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása