Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd rövid távon a fájdalmat, cserébe a hosszú távú nyereségért

2016. szeptember 06. 03:00 - kennedymárti

„[Mózes] inkább az Isten népével való sanyargattatást választotta, mintsem élvezze a bűn kínálta múló élvezetet.” (Zsidókhoz írt levél 11:25, NIV fordítás)

when-your-sweating-does-it-always-mean-your-burning-calories-even-if-your-not-working-out_612eedfa966c3072.jpg

Azt tanultuk tegnap, hogy annak érdekében, hogy azok legyünk, akiknek Isten akar látni minket, meg kell hoznunk az első döntést: „Elhatározom, hogy nem fogom többé engedni másoknak, hogy egy általuk elképzelt keretbe szorítsanak be. Az leszek, aminek Isten akar látni engem. Azt fogom tenni, amit Isten akar, hogy tegyek és azt a tervet fogom betölteni, amit Ő elképzelt az életemre nézve és nem valaki másnak a tervét.”

A következő, a második döntés, amit meg kell hoznod: Válaszd rövid távon a fájdalmat és cserébe hosszú távon nyereséged lesz.

Mindenkinek, aki már űzött valamilyen sportot, ismerősen fognak csengeni ezek a szavak. Gyakorolni kell és keményen megdolgozni azért, hogy a bajnokságon részt vehess. Nem csak egyszerűen kisétálsz és megnyered a versenyt. Ha bármiben jó szeretnél lenni, el kell fogadnod rövid távon a szenvedést, ami hosszú távon profitot hoz számodra.

Ez nem csak a sportjátékokra érvényes. Pénzügyi dolgokra szintúgy vonatkoztatható, ahogyan igaz a kapcsolatokra is. Jó a házasságom, de Kay és én ezért keményen megdolgoztunk éveken keresztül. Nem magától értetődik. Meg kell dolgoznod azért, hogy a házasságod működjön, mint ahogyan minden másért is az életben.

Miért olyan fontos ez a döntés? Mert a legtöbb problémánk abból ered, hogy képtelenek vagyunk a megelégedésre. Mostani korunk azt tanítja, hogy azt valljuk: „Mindent akarok és most akarom és ingyen akarom és mindenféle nehézség nélkül.” Az élet nem így működik!

Mózes döntött: „Inkább az Isten népével való sanyargattatást választotta, mintsem élvezze a bűn kínálta múló élvezetet.” (Zsidókhoz írt levél 11:25, NIV fordítás)

Azt mondja az Ige, hogy a megvetést választotta – eltűrte a rövid távú szenvedést, hogy hosszú távon nyeresége legyen belőle, mivel helyesen cselekedett. 

Fog fájdalom érni az életben. De ha most a munka nehéz részét választod, az energiádat beleteszed és megfegyelmezed magad azért, hogy tanulj, növekedj, egyre erősebb és érettebbé válj, később mindezek meg fognak térülni.

Jelenleg profitálok azokból a döntésekből, amiket a húszas éveimben hoztam, vagyis nem költöttem többet, mint amennyit kerestem, spóroltam, tizedet fizettem és tiszteltem Istent. Most élvezem a hasznot, sok évvel később, mert megfegyelmeztem magam. A munka nehezét végeztem először.

Ha most a rövid távú fájdalmat választod, ahogy Mózes is tette, megtapasztalod, hogy Isten díjazni fogja azt és élvezheted a hosszú távú jutalmat.

Beszéljetek róla

  • Milyen rövid távú szenvedéssel kell most szembenézned, ami az örökkévalóságban fogja meghozni gyümölcsét?
  • Hogyan tekintesz a nehéz döntéshozatalokra vagy a hosszú órák munkájára? Hosszabb távon ezek fognak kamatozni?
  • Miért gondolod, hogy Isten azt akarja, válaszd a nehezebbik részt most, még ha ez szenvedést is jelent vagy nehézségeken kell keresztül menned?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása