Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden keresztény szolgáló

2016. szeptember 22. 03:00 - magyarosijulia

„Isten... tett minket azokká, akik vagyunk és új életet adott Krisztus Jézusban; és hosszú évszázadok óta eltervezte, hogy ebben az új életben másoknak segítsünk." (Efézus 2:10, TLB fordítás)


Isten nem azért teremtett a Földre, hogy csak magadnak élj. Azt akarja, hogy egy jobb hellyé legyen a világ általad!

Mindig, amikor valaki azt mondja, hogy „Én a hétvégéknek élek!" meg akarom kérdezni, hogy akkor miért kellene Isten életben tartson? Ha nem töltöd be a célodat, nem érted az egész élet értelmét!

Az Efézus 2:10-ben ez áll: „Isten... tett minket azokká, akik vagyunk és új életet adott Krisztus Jézusban; és hosszú évszázadok óta eltervezte, hogy ebben az új életben másoknak segítsünk." (TLB fordítás).

Van egy szó is erre: szolgálat. Minden keresztyén szolgáló. Nem minden keresztyén lelkész, de minden hívőnek szolgálnia kell. Ez azt jelenti, hogy felhasználod a talentumaidat és ajándékaidat, hogy valamivel hozzájárulj az élethez, hogy adj és ne csak vegyél.

A Biblia 58 alkalommal írja: „Szeressétek egymást. Törődjetek egymással. Imádkozzatok egymásért. Biztassátok egymást. Segítsetek egymásnak. Tanácsoljátok egymást. Támogassátok egymást." és így tovább. Ez a kölcsönös szolgálat minden hívő között az Isten családjában minden hívő felé. Ez Isten szándéka.

Az igazság az, hogy szolgálni Istennek, úgy hogy másoknak szolgálunk nem mindig egyszerű. Néha el fogsz bátortalanodni. Mit tegyél, amikor meglankadsz? Emlékezz két dologra!

Először, emlékezz, hogy olyan jutalmat fogsz kapni, ami egy örökkévalóságon át tart. A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten „nem felejti el, hogy milyen keményen dolgoztál neki, és hogyan mutattad meg az iránta való szereteted, azáltal, hogy törődtél a hívőkkel." (Zsidó 6:10a, NLT fordítás - második kiadás). Jutalmad lesz az örökkévalóságban!

A második dolog, amire emlékezned kell, hogy Isten minden apróságot fel tud használni. Semmi sem jelentéktelen az Istennek való szolgálatban. Semmi sem hiábavaló. „Mindig légy elfoglalt az Úrnak való munkával, tudván azt, hogy amit az Úrnak tesztek, semmi sem haszontalan." (1 Kor 15:58, TEV fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Hogyan jellemeznéd magad: adsz vagy veszel az Isten családjában?
  • Gyakran miért nehéz másoknak szolgálni?
  • Mi az a látszólag kicsi vagy jelentéktelen dolog, amit Isten kért szolgálatként, ami iránt meg kell változtatnod a hozzáállásod?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása