Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd a pénzed arra, hogy Isten családját támogasd

2016. szeptember 24. 03:00 - Lilla:)

"Kölcsönösen szeressétek egymást!" (Róma 12:10a, NRSV fordítás)


Isten elsősorban azt várja tőled, hogy tanuld meg Őt szeretni és, hogy fektess be abba, amit én úgy hívok, hogy "Kincstár Alap". Ezután azt várja, hogy tanulj meg szeretni és befektetni az Isten családjának tagjaiba, az emberekbe. Ez az, amit én úgy hívok, hogy "Kölcsönös Alap".

A Bibliában, a Róma 12:10-ben úgy olvassuk, hogy "Kölcsönösen szeressétek egymást!" (NRSV fordítás)

Hogy fektethetsz be a Kölcsönös Alapba? Úgy, hogy a pénzed egy részét arra használod, hogy támogatod a közösséget, kapcsolatokat építesz és kimutatod a szereteted.

Amikor Istennek adod a pénzed, az közelebb von téged Hozzá. Amikor valakinek pénzt adsz, az közelebb von ahhoz az emberhez. Amikor pénzt adsz a kiscsoportodban valakinek, vagy befektetsz a kiscsoportodba, közelebb kerülsz hozzájuk. Amikor írsz egy támogató csekket, a Kölcsönös Alapba fektetsz. Amikor egy beteg embernek ételt készítesz vagy veszel, ugyanúgy a Kölcsönös Alapba fektetsz be. Amikor megnyitod az otthonod a kiscsoportod előtt és felüdülést biztosítasz nekik a saját költségeden, a Kölcsönös Alapot gyarapítod. Amikor bébiszittert biztosítasz valakinek, akinek el kell mennie egy konferenciára vagy egy kis magányra vágyik, épp úgy a Kölcsönös Alapba fektetsz. Amikor valamelyik hívő bátortalan és szüksége van valakire, akivel beszélhet és elviszed azt az embert ebédelni, a Kölcsönös Alapba fektetsz.

Adhatsz Istennek, amire Isten azt mondja, hogy kincseket gyűjtesz a Mennyben. Adhatsz azonban más embereknek is. Isten azt mondja, hogy amikor ezt a szeretet nevében teszed, a Mennyben gyűjtesz kincset. Bármikor, amikor a pénzed arra használod, hogy kimutasd a szereteted valaki iránt Isten családjában, a Kölcsönös Alapba fektetsz.

Miért jó ezt tenned? Miért kellene a közösséget támogatnod? A Biblia azt mondja: "Ezzel a szolgálattal nem csak Isten embereinek szükségein segítetek, hanem sokakat hálaadásra késztettek Isten iránt. Ez a hitetek bizonyítéka. Sok ember dicsőíteni fogja Istent azért, mert engedelmeskedtek Krisztus evangéliumának - az evangéliumnak, amiről azt mondjátok, hogy hiszitek - és azért mert szabadon megosztjátok azt velük és mindenki mással" (2 Korinthus 9:12-13, NCV fordítás)

Adhatsz szeretet nélkül is, de nem szerethetsz anélkül, hogy adnál.

Beszéljetek róla

  • Isten családjának tagjai, hogyan fektettek be a te életedbe az adakozásukkal? Milyen hatással volt ez a te életedre?
  • Mit vár el tőled Isten akkor, ha nem tudod pénzben támogatni a többi hívőt?
  • Mit gondolsz, hogyan válaszol Isten arra, ha szeretet nélkül adsz?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása