Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért akarja Isten, hogy formába kerülj

2016. szeptember 27. 03:00 - Babacson

„Nem tudjátok, hogy a testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek lévő Szentlélek temploma, és ezért nem magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Korinthus 6:19-20 (NLT fordítás, második kiadás)

Hallottad már valaha a megszentelődés szót? Valójában csak egy nagy teológiai kifejezés arra, hogy valamit Isten szolgálatára szánsz. Bármit megszentelhetsz. Mondhatod: „Istenem, odaszentelem ezt az autót. Neked ajánlom, a te használatodra. Istenem, odaszentelem az otthonom. Neked ajánlom, használd!"

Isten azt mondja az 1Korintus 6:19-20-ban, hogy van valami, amit szeretne, hogy Neki szentelj: a testedet! „Nem tudjátok, hogy a testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek lévő Szentlélek temploma, és ezért nem magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (NLT fordítás, második kiadás).

Hogyan teszed ezt? Hogyan tiszteld az Urat a testeddel?

Nagyon egyszerű: gondoskodsz róla.

„Dicsőítsétek Istent testetekben" egyszerűen azt jelenti, hogy hozd formába magad. Ha azt akarod, hogy Isten használjon, formába kell hoznod magad, mert minél jobb formában vagy, annál több energiád van és annál jobban tud Isten használni. 

A Zsoltárok 119:73 azt mondja: „Kezed alkotott és erősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat." (TLB fordítás). Isten állította fel a jó egészség alapjait. Nem csak azt akarja, hogy tiszta szíved legyen, hanem azt is, hogy a tested formában legyen, hogy hatékonyabban tudjon használni.

Néhányan nem alszotok eleget, és Isten nem tud olyan valakit használni, aki folyton fáradt. Megfelelően kell pihenned, hiszen néha a legszellemibb dolog amit tehetsz, hogy szundítasz egy kicsit. 

Néhányatoknak az étel tényezőn kell dolgoznotok. Az 1Korintus 6:13-ban a Biblia a túlevést a paráznasággal állítja párhuzamba. Soha nem gondolnál a feleséged vagy a férjed megcsalására, de Isten azt mondja, ezek mind bűnök a tested ellen. Isten nagyon komolyan azt akarja, hogy kontrolláld, hogy mit eszel. 

Néhanyatoknak rossz a hozzáállása a testéhez. Elhanyagoljátok, elutasítjátok, („Istenem, egy másikat szeretnék!"), vagy tökéletesíted (úgy ahogyan a beképzeld testépítő dicsőíti a testét). Mind ehelyett Isten azt akarja, hogy tiszteld a tested és vigyázz rá. Miért? Mert Isten teremtette, Jézus meghalt érte és a Szent Szellem lakik benne. 

Szóval mi a motivációnk arra, hogy formába kerüljünk? A Biblia azt mondja, „Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant." (1Korinthus 9:25 NLT fordítás) A mi motivációnk, hogy Istennek akarunk tetszeni. A versenyben résztvevők csak azért vannak formában, hogy díjat nyerjenek, de neked örökkévaló jutalmad lesz! A Mennyországban jutalmaznak majd meg, mert kihoztad a legtöbbet abból, amit kaptál, mert figyeltél a testedre, azért hogy Isten a leghatékonyabban tudjon használni itt a Földön. 

Beszéljetek róla

  • Milyen hatással van rád, ha keveset alszol az éjjel? Hogyan befolyásolja a munkádat, a kapcsolataidat és a viselkedésed?
  • Milyen lépést tudsz megtenni ma, hogy egészségesebben étkezz? 
  • Amikor fizikai állóképességről van szó, néhányan dicsőítik a testük, néhányan pedig elhanyagolják. Hogyan néz ki az egyensúly?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.09.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása