Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd magad eltéríteni Isten által kirendelt munkádtól

2016. szeptember 28. 03:00 - csmsdvd

„Bárki, aki megengedi, hogy eltérítsék attól a munkától, amit én szánok neki, nem alkalmas az Isten országára." (Luk 9:62, TLB fordítás)

Számtalan emberrel találkoztam, akik azt mondták, hogy szeretnék, ha Isten felhasználná őket, viszont tudom, hogy  ez mégsem fog megtörténni. Miért is? Azért, mert túl elfoglaltak. Nekik mindig saját napirendjük van. Megvannak a saját terveik, álmaik és vágyaik, semmi másra nincs idejük. Elfoglaltságuk közepette kikeresik azt a kis időszeletet, amire azt mondják: „Ezt Istennek adom!" Ez így azonban nem működik.

Amennyiben valóban elhatároztad, hogy Isten szolgálatába akarsz állni, akkor meg kell kérdezned: „Uram, mit kell elhagynom? Mit kell kiiktatnom az életemből? Mik azok a korlátok, amik visszatartanak, eltérítenek attól az úttól, amit te jelöltél ki a számomra?"

Nagyon sokféle korlát van, ami visszatarthat, hogy megcselekedd Isten életedre vonatkozó tervét. Az egyik legnagyobb az elterelés. Jézus ezt mondta a Lk 9:62-ben: „Bárki, aki megengedi, hogy eltérítsék attól a munkától, amit én szánok neki, nem alkalmas az Isten országára." (TLB fordítás).

Íme néhány dolog a sok közül, ami eltérít életed küldetésétől:

Más emberek elvárásai. El kell döntened, hogy kinek kedvezel elsődlegesen az életedben. Csak egy legfontosabb lehet!

Hobbik. Semmi rossz nincs ezekben a dolgokban. Amennyiben viszont eltérítenek a legfontosabb dologtól, akkor el kell hagyni őket.

A múltad. Néhányan közületek nem engedik el azt, ami megtörtént – akár bűn, akár megbántódás, akár bánat. Amikor leragadsz a múltban, akkor nem tudsz a jelenben lenni, és egészen biztos nem tudsz mit kezdeni Isten számodra kirendelt feladatával. A múltad a múlté. Elmúlt. El kell engedned.

Mit is kell elengedned? A Biblia azt mondja az 1Kor 10:23-ban: „Mindent szabad, de nem minden használ." (HCSB fordítás). Mit is jelent ez? A következőt mondja: Sok dolog nem feltétlenül rossz, ellenben nem szükséges. Az élet gyakran egy választás két lehetőség között: „Vajon a jót cselekszem meg vagy inkább megteszem a legjobbat?"

Ha az ördög nem tud rosszá tenni, akkor elfoglalttá tesz. Annyira lefoglal, hogy nem lesz időd a fontos dologra – saját időre Istennel, szolgálatra, küldetésre.

Egyszerűsítsd le az életed, és ne hagyd magad eltéríteni, hogy Isten hasznára tudj lenni! Ne akarj mindent csinálni. Csak azt tedd, ami a legfontosabb!

Beszéljetek róla:

  • Mi a legfontosabb az életedben?
  • Gondolj azokra a jó dolgokra, amik életedben elsőbbséget élveznek. Hogyan térítettek el ezek a dolgok attól a küldetéstől, amit Isten számodra kijelölt és ami a legfontosabb dolog?
  • Szerinted miért vonják el olyan könnyen a figyelmünket azok a látszólag jó dolgok, amelyek mégsem az Istentől legjobbat jelentik?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása