Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Úgy használd az életedet, hogy felkészülj az örökkévalóságra

2016. október 05. 03:00 - magyarosijulia

„Nagyon régen, még mielőtt a világot megteremtette, Isten kiválasztott minket magának, azáltal, amit Krisztus megtett értünk... Az Ő meg nem változó terve mindig is az volt, hogy örökbe fogadjon minket az Ő családjába azáltal, hogy elküldi Jézus Krisztust meghalni értünk.” (Efézus 1:4-5a, TLB fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten használjon, az első dolgod, hogy megértsd az életed célját.

A Biblia nagyon világosan leírja ezt az Efézusi levél 1:4-5-ben: „Nagyon régen, még mielőtt a világot megteremtette, Isten kiválasztott minket magának, azáltal, amit Krisztus megtett értünk... Az Ő meg nem változó terve mindig is az volt, hogy örökbe fogadjon minket az Ő családjába azáltal, hogy elküldi Jézus Krisztust meghalni értünk.” (TLB fordítás).

Isten azért teremtett, hogy része legyél az Ő családjának. Azért teremtett, hogy kapcsolatba lehessen veled. Azért teremtett, hogy szeressen téged, és hogy te is viszonozd ezt a szeretetet. De csak egyetlen-egy módja van beletartózni Isten családjába: a Jézus Krisztusba vetett hit. Amikor Jézusba helyezed a hited és a bizalmad, Isten családtagja leszel.

Nem csak azt akarja Isten, hogy része légy a családjának, hanem azt szeretné, hogy az örökkévalóságot is Vele töltsd.

Az Efézus 1:10-ben ez áll: „Ez volt az Ő célja: amikor az idő megérett, összegyűjtsön mindannyiunkat... hogy mindörökre Vele legyünk Krisztusban.” (TLB fordítás) Isten célja elsősorban, hogy tagja legyél a családjának, hogy megismerd Őt, utána pedig, hogy Vele töltsd az egész örökkévalóságot.

A történelem a tetőpont felé tart. Egy nap majd Isten elvisz mindenkit, aki hisz Benne és összegyűjti őket, hogy Istennel töltsék az örökkévalóságot.

Az élet az örökkévalóságra való felkészülés. A Biblia szerint, Isten „az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta.” (Préd 3:11a). Ez azt jelenti, hogy örökkévalóságra lettél teremtve! Örökké fogsz élni. Minden egyes emberi lény örökké fog élni e két hely egyikében: Istennel a Mennyben vagy Istentől távol a pokolban.

Isten nem csak 80 vagy 90 évre teremtett, ami ezen a bolygón lehet. Istennek hosszútávú tervei vannak az életeddel. Tehát mire való ez az élet? Felkészülés az örökkévalóságra. Ez azt jelenti, hogy Istent sokkal jobban érdekli, hogy felkészítsen az örök életre, mint egyszerűen itt és most boldoggá tegyen. Persze, Ő nagyon szeret és azt akarja, hogy boldog légy, de nem azzal az árral, hogy felkészületlen légy az örök életre.

Az élet egy ruhapróba. Ez a bemelegítő a nagy esemény előtt. Fel kell készülnöd az örökkévalóságra azáltal, hogy megismered Istent, egyre inkább olyanná válsz, mint Jézus, és engedni, hogy Isten általad is véghezvigye célját a Földön.

Beszéljetek róla:

  • Megtetted azt a lépést, hogy Isten családjának a tagja legyél? Mit értettél meg a célodból, amióta hívő vagy?
  • Milyen módon használja fel Isten a földi idődet, hogy felkészítsen az örökkévalóságra?
  • Többre értékeled a jellemedet a boldogságod felett? Hogyan reagálsz, amikor Isten azt választja, hogy egy nehéz helyzet által építi a jellemedet, ahelyett, hogy boldoggá tegyen?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása