Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent Istennel kapcsolatban lenni?

2016. október 06. 03:00 - mintyovanviki

“Mindazok, akik befogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. Mindössze annyit kellett tenniük, hogy teljes bizalommal forduljanak felé, hogy megmenthesse őket.” (János 1:12b TLB fordítás)

Tegnap arról beszéltünk, hogy miért is fontos tisztába lenned az életed céljával. Azzal a céllal, amelyet Isten szerzett, hogy használni tudjon addig, amíg ezen a Földön vagy. Szóval ha ez az élet előkészület az örökkévalóságra, hogyan csinálnád? Hogyan használnád itt és most az életedet hogy előkészülj az örökkévalóságra?

Először meg kell ismerned Jézust!

A Biblia azt mondja: “Mindazok, akik befogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. Mindössze annyit kellett tenniük, hogy teljes bizalommal forduljanak felé, hogy megmenthesse őket.” (János 1:12b TLB fordítás). Jegyezzük meg, hogy nem mindenki Isten gyermeke - csak azok, akik befogadták őt az életükbe. Isten arra törekszik, hogy egy jó kapcsolatot alakíts ki vele azáltal, hogy bízol benne.

Kapcsolatot kialakítani Istennek ugyanúgy kell, mint minden más kapcsolatot. Ha kapcsolatot szeretnék kezdeményezni a feleségemmel Kay-jel, mit kell tennem? Először időt kell vele töltenem. Meg kell mutatnom neki, hogy rászánom az időt arra, hogy megismerjem. Nem lehet úgy kapcsolatot kialakítani valakivel, hogy nem töltesz vele időt.

Ugyanígy lehet Istennel kapcsolatot kialakítani. Időt kell szánni rá a napirendedben. Valójában a napod első és a legfontosabb részévé kellene tenned a napi csendességedet. Amikor egyedül vagy Istennel, dícséred Őt és tanulsz tőle. Rendszeres és fontos időt töltesz vele.

A második dolog, amit tenned kell egy kapcsolat ápolásáért: a beszélgetés. Nagyon sokféleképpen lehet az imaéletedet rendszeresebbé tenned. Lehet hogy egy imaújsággal kellene kezdened, amelyben kért és megválaszolt imádságokról olvashatsz. Készíthetsz imakártyákat a Szentírást használva, amelyeket azután a fürdőszobai tükrödre vagy a munkahelyi asztalodra helyezel el, hogy emlékeztessenek Isten szavaira. Vagy lehet hogy a családodnak lenne szüksége arra, hogy együtt üljetek le imádkozni minden nap. Bármelyik módszert választod arra, hogy az Istennel való kapcsolatodat fokozd - tedd meg!

Sosem fogod megbánni az időt, az energiát, amit Isten jobb megismerésébe fektettél. Tedd meg az első lépést ma azzal, hogy kész vagy Istennek ajánlani magad a vele töltött idővel, a beszélgetéssel.

Beszéljetek róla:

  • Az Istennel való kapcsolatod a legfontosabb az életedben? Mi bizonyítja az életedben ezt?
  • Mit kell változtatnod a napirendeden, hogy következetesebb lehess a csendes perceiddel kapcsolatban?
  • Gondolj ki két gyakorlati lehetőséget arra vonatkozóan, hogyan tudnád növelni és javítani a kommunikációdat Istennel. Tégy próbát ma!

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.29.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása