Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen a nyugalom napja

2016. október 11. 03:00 - csmsdvd

"Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat!  De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja." (2 Mózes 20:9)

A Bibliában sok útmutatót találunk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet az Isten által kirendelt életet egészségesen élni.

2 Mózes 20:9-ben úgy olvassuk, hogy "Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat!  De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja." A pihenés annyira fontos Isten számára, hogy a Tízparancsolatba is beletette. Azt szeretné, hogy a héten legalább egy pihenőnap legyen. Ezt Sabbathnak nevezik, ami szó szerint azt jelenti, hogy pihenőnap, nyugalomnap. Isten azt szeretné, ha minden hetedik nap pihenőnap lenne. (A nap nem lényeges. Nem egy bizonyos napon kell legyen, hanem minden hetedik napon.) Annyira lényeges ez, hogy még Isten is megpihent a hetedik napon, amikor a Mindenséget teremtette, nem azért, mert elfáradt, hanem azért, hogy ezzel nekünk példát mutasson.

Ezen a Sabbath napon, a nyugalom napján, mit teszel, hogy valóban pihenőnap legyen?

Pihentesd a tested. Isten úgy teremtett bennünket, hogy szükségünk legyen a pihenésre. Amikor az autódban a hűtővíz hőfokmérője pirosban jár, megállsz, mert ha tovább mennél tönkremenne a motor. Isten azt mondja, amennyiben nem pihensz meg a hetedik napon, ha az adrenalint pumpálod egész nap, nap-nap után, a hét minden napján, akkor a motorod egy idő után tönkremegy, felmondja a szolgálatot. Tehát a tartalékaiddal tartalékosan kell bánnod. Szánjál időt a pihenésedre.

Érzelmileg töltekezz. Maradj csendben. Esetleg lehet, hogy a kapcsolataidat kell újraépítened. Lehet erre van szükséged. Biztos van valami kikapcsolódási formád, amiből meríteni, töltekezni tudsz. A golf versenyen biztos nem töltekezel. Csak a többiekre kezdesz el haragudni.

Fókuszáld újra a lelkedet. A nyugalom napja alatt nem veszel ki szabadságot Istentől, hanem dicsőítesz. A dicsőítés mindent új látószögbe helyez. Amennyiben túl elfoglalt vagy Isten számára, akkor semmire másra sincs időd. Ahhoz hogy időd legyen Istenre, be kell ütemezned a nyugalom napját a napirendedbe. A Zsoltárok 127:2-ben úgy olvassuk, hogy "Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.Isten örömmel pihenteti azokat, akik szeretik őt. Tehát a szándékaid közé vedd fel a nyugalom napját is.

Beszéljetek róla:

  • Mi lehet az, amivel a lelkedet fel tudod tölteni?
  • Melyik az a nap, amelyik legjobban megfelel a Sabbathnak, a nyugalom napjának? Miért?
  • Hogyan tudod a családodat, barátaidat segíteni abban, hogy megértsék, hogy mi a nyugalom napja, és, hogy miért kell megtartani?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása