Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Életünk értelme a szeretet

2016. október 18. 03:00 - FodorImi

„A szeretet legyen a legfőbb célotok!” (1Korinthus 14:1 – NLT, 2. kiadás fordítása)

Három igazságra emlékeznünk kell, ha oda akarunk jobban figyelni arra, ahogyan élünk és ha nem akarunk  annyira túlterheltek lenni. Nem új dolgok ezek, csak gyakran megfeledkezünk róluk.

Ha gyakorlod és alkalmazod ezeket az igazságokat, egészségesebb lesz az életed, boldogabb lesz a családod és eredményesebb leszel a munkádban. Sokkal kevesebb válás vagy külön élés lenne manapság, ha odafigyelnénk arra, hogy mit mond Isten a kapcsolatokról.

Az első igazság az, hogy az életünkben a szeretet kell, hogy a legfontosabb legyen.

Az 1Korinthus 14:1-ben ezt mondja a Biblia: „A szeretet legyen a legfőbb célotok!” Te is ezt tedd az első helyre a fontossági sorrendben! Legyen ez az elsődleges célod, a legnagyobb vágyad és az életcélod. Ne csak a listádon szereplő Top 10 egyike legyen! Ne azt mondd, hogy „az egyik dolog, amit szeretnék az életben, az a szeretetteljes kapcsolatok.” Ez legyen a legelső!

Miért mondja Isten, hogy a legfontosabb célod a szeretet legyen? Két okból is:

  1. Először, mert Isten azt mondja, hogy az életben a szeretet a legfontosabb. Azt mondja a Biblia, „Nem számít, mit mondok, mit hiszek vagy mit teszek, szeretet nélkül csődbe jutottam.” (1Korinthus 13:3, MSG fordítás) Csodálkozom azon, hogy milyen gyakran van úgy, hogy a szeretetkapcsolatainkra csak épphogy tudunk időt szakítani a napi teendőink mellett, és hogy nehezen tudunk időt szánni a hozzánk közel álló emberekre vagy arra, hogy velük minőségi időt töltsünk együtt. Isten nem azt mondja, hogy a szeretetkapcsolatok fontos részei az életünknek, hanem azt, hogy a szeretetkapcsolataink maga az életünk. Az egész életünk lényege és értelme a szeretet.
  2. Másodszor, Isten azt mondja, azért kell középpontba helyezni a szeretetet az életben, mert csak ez marad meg. „Három dolog marad meg örökre – a hit, a remény és a szeretet – és ezek közül legnagyobb a szeretet” (1Korinthus 13:13, NLT 2. kiadás fordítása). Akarsz örökséget hagyni magad után? Akarsz változást hozni az életeddel? Akarsz valami olyan jót tenni ezen a világon, ami még a halálod után is megmarad?

Isten megmutatta, hogyan hagyhatsz maradandó örökséget: töltsd meg szeretettel az életed! Ő kész megmutatni neked, hogyan teheted a legfőbb céloddá a szeretetet.

Beszéljetek róla:

  • A te életedben a szeretetkapcsolatok hányadik  helyen állnak a fontossági sorrendben? Mi bizonyítja ezt?
  • Ha ma meghalnál, mit mondanának, milyen örökséget hagytál magad után?
  • Milyen gyakorlati módokon fejezheted ki a szereteted mások iránt?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása