Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fejezd ki a szereteted az időddel

2016. október 19. 03:00 - magyarosijulia

„Őszinte tettekkel kell kifejeznünk a szeretetet, nem üres szavakkal." (1János 3:18, GW fordítás)

Quality Time in a Relationship - By Tondani Mukhanu

Hogy csökkenteni tudd az életedben levő stresszt és túlterheltséget, a második igazság, amire emlékezned kell az, hogy a szeretet a legjobban az idővel fejezhető ki.

A képlet tehát ez: SZERETET = IDŐ. A Biblia ezt írja az 1János 3:18-ban „Őszinte tettekkel kell kifejeznünk a szeretetet, nem üres szavakkal." (GW fordítás).

A szeretetnek arra a formájára vágyunk leginkább, hogy valaki teljesen nekünk szentelje a figyelmét. Azt szeretnénk, ha belenézne a szemünkbe, ha beszélne hozzánk, ha meghallgatna. Arra vágyunk, hogy valaki személyes közösségben legyen velünk. Ezért az időnk a legnagyobb ajándék, amit más embernek adhatunk. A legértékesebb és a legnagyobb ajándék, mert az időnk az életünk.

Az idő azért nagyon értékes dolog, mert csak bizonyos mennyiség áll belőle a rendelkezésünkre. Isten tervezte el, hogy hány napig élünk, és ennél több időt nem tudunk szerezni. Több pénzt lehet szerezni, de időt nem. Ezért amikor másnak az időnket adjuk, akkor az életünkből adunk neki egy kicsit, hiszen azt az időt már nem kapjuk vissza. Ezért az időnk a legnagyobb ajándék, amit másoknak adhatunk.  

Ma az emberi kapcsolatokból sokszor hiányzik az egymásra szánt idő. Az emberek egy lakásban élnek, de mint a hajók a tengeren, csak elmennek egymás mellett... Lehet, hogy néha egy-két puszival üdvözlik egymást vagy elköszönnek egymástól, de az egész kapcsolat valahogy egyre hűvösebbé és szárazabbá válik az egymásra való odafigyelés hiánya miatt.   

Nagyon sok minden el tudja rabolni az embereket egymástól, például a munka, a különböző teendők, feladatok, hobbik, vagy az, hogy valaki túl sokat vállal a gyülekezeti életben vagy a szolgálatban.

Talán most elgondolkozol, hogyan tudnál több időt szánni azoknak, akiket szeretsz. Például talán kezdhetnéd azzal, hogy kikapcsolod a tévét vagy a számítógépet egy kicsit. Mindig elcsodálkozom azon, hogy emberek nézik a Barátok közt sorozatot, de nem ápolják a saját barátságaikat, vagy nézik a különböző beszélgetős műsorokat, de nem beszélgetnek egymással, sem azokkal, akik a legközelebb állnak hozzájuk.  

Ha szeretnéd újraéleszteni egy haldokló kapcsolatodat, haldokló házasságodat vagy barátságodat, akkor fektess bele többet abba a kapcsolatba önmagadból - vagyis az idődből.  És ha szeretetet adsz másnak az idődön keresztül, akkor áldás tudsz lenni mások számára, és így mélyebbek és tartalmasabbak lesznek az emberi kapcsolataid. 

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a – nem feltétlenül rossz – dolgok, amelyek akadályoznak abban, hogy időt szánj a családodban vagy a környezetedben élő emberekre?
  • Ha van egy olyan kapcsolatod, ami haldoklik, min tudnál változtatni, hogy kimutasd a másik személy felé, hogy szeretnél önmagadból többet adni neki, több időt akarsz szánni rá?
  • Rád nézve igaz az, hogy a minőségi idő “az egyik szeretetnyelved?” Értékeled, hogy valaki neked adja az idejét? Ha esetleg ez látszólag nem annyira fontos számodra, mit gondolsz, hogyan élik meg vagy mennyire értékelik a veled töltött minőségi időt azok, akiket szeretsz?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.12.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet idő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása