Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi lesz a te hozzájárulásod?

2016. október 25. 03:00 - csmsdvd

"Isten mindegyikőtöket megáldott különleges adottsággal; használjátok ezt arra, hogy egymást segítitek, ezzel is továbbadva Isten sokfajta áldását." (1 Péter 4:10, TLB fordítás)

3748_960x642.jpg

 

Mi lesz az életed hozzájárulása? Az Isten által adott talentumot, képességet  önmagad vagy mások javára használod-e?

 

A Biblia szerint, "Isten mindegyikőtöket megáldott különleges adottsággal; használjátok ezt arra, hogy egymást segítitek, ezzel is továbbadva Isten sokfajta áldását." (1 Péter 4:10, TLB fordítás)

 

Isten egyedi szándékkal teremtett, alkotott téged. Olyan szándékkal, hogy a világnak te is adjál valamit, te is járulj hozzá. Nemcsak azért kerültél erre a Földre, hogy a helyet foglald, és felhasználd a kincsét, majd azután visszavonulva meghalj. Isten egyedien alkotott téged, hogy egyedien tudj hozzájárulni a világhoz.

 

Tedd fel magadnak a kérdést: "Figyelembe véve, amilyenné Isten alkotott engem, hogyan tudnék a környezetem fejlődéséhez hozzájárulni? Miben lehetek én különb?"

 

A Bibliából az irgalmas samaritánus története jól példázza, hogy milyen hozzájárulása lehet egy embernek, akinek van helye az életében másnak is, mint önmagának. Ismerős a történet? Volt egy ember, akit a Jeruzsálemből Jerikóba vezető úton kiraboltak. Megverték, mindenét elvették, és félholtan otthagyták az út szélén. Az első ember, aki arra járt, egy pap volt, aki túl elfoglalt volt, hogy megálljon. Nagyon sietett, és azt mondta: "Nincs időm ennek az embernek segíteni..." És elment.

 

Ezután egy másik vallási vezető is arra ment, és azt mondta: "Nekem megvan a saját napirendem. Van saját célom és szándékom. Túl elfoglalt vagyok. Nem akarom, hogy ehhez az emberhez bármi közöm legyen." A sérültet hátrahagyva, elment.

 

A harmadik embernek, aki arra jött, a teljes oka meglett volna arra, hogy továbbmenjen. Samaritánus volt; a samaritánusok és a zsidók pedig ki nem állhatták egymást. Mégis, megállt. Az idegent a szamarára tette, elvitte a legközelebbi fogadóba, és a tulajdonosnak azt mondta, "Etesd meg, öltöztesd fel, és viseld gondját, ameddig felépül, én fizetem a költséget."

 

Utoljára mikor tettél ilyet egy idegenért? Ritkán? Talán sohasem? Miért? Nincs helye az életedben. Ennek az embernek volt. Volt "felesleges" ideje, időben elindult, hogy meg tudjon állni másnak segíteni. Volt "felesleges" pénze, és oda tudta adni másnak. Volt energiája. Nem idegeskedett, így tudott segíteni.

 

Isten azért teremtett téged, hogy segíts. Milyen egyedi képességet is kaptál Istentől? Hogyan tudod ezt felhasználni a mások áldására?

 

Segítő kérdés elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon tudnál az életedbe "felesleget" beépíteni, hogy így másokra összpontosíts, ne magadra?
     

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása