Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Személyesítsd meg Isten igéjét, hogy megváltoztassa az életed

2016. október 30. 03:00 - Á. Bözse

„Biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte benned a jó munkát, be is fejezi amíg véglegesen meg nem valósul, arra a napra, amikor Jézus Krisztus visszajön." (Filippi 1:6 NLT fordítás, második kiadás)

Isten igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem válik személyessé. Nem a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy utcán sétáló idegenről szól. Isten igéjét a te életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erőteljes, amíg nem lesz egyéni.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a „személyesítsd meg" bibliai elmélkedő módszert. Bárki meg tudja csinálni. Nem kell semmilyen különleges eszköz hozzá és nem szükséges semmilyen magasfokú teológiai tréninget elvégezni az elsajátításához.

Egyszerűen tedd a neved a főnevek és névmások helyébe az igében. Például, ha megszemélyesíteném a János 3:16-ot, akkor valami ilyesmit írnék: „Mert Isten úgy szerette Rick-et, hogy odaadta az egyszülött Fiát, hogy ha Rick hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Vagy például a Filippi 1:6-nál: „Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick-ben, be is fogja fejezni a Krisztus Jézus napjára."

Helyettesítsd be a neved a szövegbe, és megerősíted a hited, valamint bátorítod magad.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten közvetlenül hozzád szólna. Például, a Filippi 1:6 így nézne ki: „Én, aki elkezdtem benned a jó munkát, Rick, be is fejezem teljesen."

Próbáld ki ezt, és sok rész az Igében szó szerint könnyeket fog csalni a szemedbe. Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét hozzád. Ez lesz Isten ajándéka neked! Az, hogy olvasod a Bibliád, nem csak arról szól, hogy megértsd az Ige lényegét. Arról szól, hogy megismerd az Ige szerzőjét – személyesen!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondoltál már valaha úgy a Bibliára, mint egy neked szóló szerelmes levélre?
  • Hogyan hat rád, ha azt gondolod, hogy Isten a Bibliát csak neked írta? Hogyan hat rád, ha a Bibliát a csendességed során egy személyes beszélgetésnek és egy életre szóló tanításnak látod?
  • Hogy fogod megszemélyesíteni, amit ma olvasol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása