Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Két lépés, hogy megtudd Isten akaratát

2016. november 30. 03:00 - Lilla:)

Ha tudni akarjátok, hogy mit vár el tőletek Isten, kérdezzétek meg tőle, Ő pedig örömmel válaszol nektek, hiszen Ő mindig kész arra, hogy megossza a bölcsességének tárházát azokkal, akik kérik tőle." (Jak 1:5/a, TLB-fordítás)

Ha tudni akarod Isten akaratát, meg kell tenned néhány dolgot!

  1. Fogadd el, hogy útmutatásra van szükséged! Ezt nem nagyon akarjuk elfogadni, amikor össze vagyunk zavarodva. Főleg a férfiak! Nem vall rám, hogy azt mondjam, Hé! Elvesztem!" Azután megálljak, és irányítást kérjek. Ezért amikor eljön az idő, hogy megtudjuk Isten akaratát, igazán bátornak kell lennünk elfogadni azt, miszerint összezavarodtunk, és iránymutatásra van szükségünk. A 25. zsoltár 9. verse ezt mondja. Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az Ő útjára tanítja az alázatosakat." Ha arrogáns vagy, és azt gondolod, hogy te majd mindent megoldasz, Isten azt mondja, Legyél a vendégem. Küzdj meg ezért!" Voltak, akik azt mondták nekem, Húsz éve keresztény vagyok, és sosem éreztem Isten útmutatását." Mi a válaszom erre? Talán sosem fogadtad el, hogy szükséged van arra. Elmész dolgozni, azt feltételezve, nem kell imádkoznod azért, hogy tudd, mit csinálj. Pénzügyi döntést hozol, anélkül, hogy imádkoznál azért. Tervezgeted a nyaralásodat, anélkül, hogy imádkoznál azért. Döntést hozol a karriereddel kapcsolatban, anélkül, hogy imádkoznál azért. Ha egyedülálló vagy, randira hívsz embereket, anélkül, hogy imádkoznál azért. Lehet, egyedül is boldogulsz, de meg kell állnod, és el kell fogadnod, útmutatásra van szükséged, mert ez az első lépés afelé, hogy meg tudd Isten akaratát az életedre vonatkozóan.
  2. Hittel kérj Istentől útmutatást! A Biblia ezt mondja Jakab apostol levele 1. fejezetének 5-6. versében. Ha tudni akarjátok, hogy mit vár el tőletek Isten, kérdezzétek meg tőle, Ő pedig örömmel válaszol nektek, hiszen Ő mindig kész arra, hogy megossza a bölcsességének tárházát azokkal, akik kérik tőle; nem tagadja meg. Amikor azonban kéritek tőle, legyetek biztosak abban, hogy valóban elhiszitek, elmondja nektek. A kétség közt vergődő elme olyan, mint a nyugtalan, hullámzó tenger, amit a szél irányít és dobál." (TLB-fordítás) Jegyezd meg, két kulcsa van annak, hogy megismerd Isten bölcsességét. Először is, a megfelelő személyt kell kérdezned, Istent. Nem szabad a manikűrösödet, a csapost vagy más megbízható" szakértőt (mint például egy rádiós talkshow vendégét) kérdezned. A megfelelő személyt kell kérdezned! Aztán pedig a megfelelő hozzáállással kell feltenned a kérdést; azt várva, hogy Isten válaszol. Kérted valaha Isten vezetését úgy, hogy igazából nem is számítottál arra? Biztosan. Ezért nem kapsz semmit. Válaszra várva kell feltenned a kérdést. Isten megbecsüli a hitet, és bölcsességet ígér az életed következő lépéséhez.

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen fontos döntést hoztál mostanában az életeddel kapcsolatban? Honnan tudtad, hogy az volt Isten akarata? Milyen hatással volt az ima a döntésedre?
  • Kihez fordulsz, amikor segítségre van szükséged Isten akaratának megértésében? Hogyan mutatott vissza ez a személy Isten szavára és az imára?
  • Miért gondolod, hogy Isten reményteljes imát vár tőled?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása