Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem engedem át Isten kezébe az irányítást?

2016. december 08. 03:00 - kennedymárti

„Ne engedjétek, hogy a bűn uralmat vegyen az életetek felett; mondjatok nemet a bűnös kívánságnak... Ehelyett teljes mértékben szánjátok oda magatokat Istennek, mint akik meghaltak, de már új életük van. Használd tehát a tested minden porcikáját, mint egy eszközt, hogy azt tedd, ami Isten dicsőségét szolgálja.” (Róma 6:12-13, NLT, második kiadás)

compass.jpg

Minden nap vezérel téged valami. Talán a saját egód vagy az emberek által támasztott elvárás. Talán a félelem, a bűntudat, a harag vagy a keserűség tart irányítás alatt. Vagy talán a saját tested vagy egy szokás tart az uralma alatt. Egyszóval, valami minden nap befolyásol téged.

Akkor lesz szabadságod, amikor saját magad választod meg, hogy mi szab korlátot az életedben. Amikor Jézus Krisztust választod irányítódként, akkor a Mester az irányítása alá veszi az életedet. Ha nem Isten az első az életedben, hanem valaki más, akkor az negatív irányba fordít majd téged. Viszont ha Krisztus az első számú irányító, akkor Ő mindig a helyes irányba mozdít téged.

A rómaiakhoz írt levél 6. fejezetének 12-13. verse azt mondja, „Ne engedjétek, hogy a bűn uralmat vegyen az életetek felett; mondjatok nemet a bűnös kívánságnak... Ehelyett teljes mértékben szánjátok oda magatokat Istennek, mint akik meghaltak, de már új életük van. Használd tehát a tested minden porcikáját, mint egy eszközt, hogy azt tedd, ami Isten dicsőségét szolgálja.” (NLT, második kiadás)

Mik azok a lépések, amiket meg kell tenned annak érdekében, hogy Krisztusé legyen az irányítás?

  • Ismerd el, hogy Istent próbáltál játszani.
  • Ismerd be, hogy magadtól nem tudsz megváltozni.
  • Alázatosan kérd Istent, hogy segítsen téged a változásban.
  • Beszélj őszintén valakivel azokról a dolgokról, amelyeknek meg kell változniuk az életedben.
  • Adj Jézusnak teljes birtokjogot az életed felett.

Tényleg meg akarsz változni? Valóban hajlandó vagy változni? Azt mondod, „Elegem van az állandó próbálkozásból és az abból következő kudarcból!” Hagyd abba a próbálkozást. Inkább kezdj el bízni. Isten a te kezedbe adja a választást, hogy benne bízol-e, vagy saját magadban. Ez a döntés vezethet szabadsághoz vagy csalódottsághoz.

Miért ne adnál mindent oda Krisztusnak? Mit veszíthetsz?

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen jellemvonások vagy befolyásoló tényezők akadályoznak téged abban, hogy Istennek add át az irányítást?
  • Miképpen próbáltad már játszani Isten szerepét?
  • Mit gondolsz, mit jelent odaadni magadat egészen Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016. 12. 01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása