Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egy erős kulcs az imádsághoz

2016. december 12. 03:00 - magyarosijulia

„És még valamit mondok nektek. Ha ketten egyetértetek a Földön abban, hogy miért imádkozzatok, megteszi azt nektek az én Atyám a Mennyben. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én ott vagyok közöttük." (Máté 18:19-20, TEV-fordítás)

Ha megfigyeled az Úr imáját, észreveszed, hogy visszatükröződik abból a közös imádkozás. „Mi Atyánk... a mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma... bocsásd meg a vétkeinket, amiképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vigyél minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." (Máté 6:9-13)

Sok ember nagyon sokról lemarad, mert csak egyedül imádkozik. Mégis, amikor Jézus mintát adott nekünk az imádságra, arról beszélt, hogy többen imádkozzunk. Erő van a csoportos imádságban!

Ha nem imádkozol együtt más hivőkkel, akkor nem kapod meg azt a támogatást, amire szükséged van. Az egyik legnagyobb előnyéről maradsz le annak, hogy keresztény vagy. Jézus ezt mondja. „És még valamit mondok nektek. Ha ketten egyetértetek a Földön abban, hogy miért imádkozzatok, megteszi azt nektek az én Atyám a Mennyben. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én ott vagyok közöttük." (Máté 18:19-20, TEV-fordítás) Ez a csoportos imádságban levő erő!

Kérdezd meg magadtól! „Kivel imádkozom rendszeresen?" Lehet, azt mondod, hogy még sosem imádkoztál senki mással, és meg is rémiszt a dolog. De elkezdheted lassan. Amikor együtt vagytok öt-hat baráttal, nem kell kötelezően imádkoznod, ha nem szeretnél. Elég, ha ott vagy.

Később, pár hét múlva, amikor már kényelmesen érzed magadat, többször is részt vehetsz a csoport imádságában. Ha ezt megteszed, egy új szintű stabilitást találsz az életedben.

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ha még sosem imádkoztál más emberekkel, kezdj el hangosan imádkozni, amikor egyedül vagy. A legtöbbször az imámat az autópályán mondom el, vezetek az úton, és hangosan imádkozom. „Uram, nézd, van egy pár dolog, amiről szeretnék ma beszélni veled..."
  • Egy másik javaslat, hogy imádkozz az étkezés előtt. A mi családunk tagjai egymás kezét fogva imádkoznak, és néha egymondatos imát mondunk, „köszönöm-imát" Istennek mindazért, amit értünk tett.
  • Kik azok az emberek, akikhez szívesen csatlakoznál rendszeres imádkozásra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása