Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapcsolódnod kell, hogy gyümölcsöt teremj

2016. december 15. 03:00 - torokaron

„Éljetek bennem, és én is élni fogok bennetek. Egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremni, annak kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ugyanígy, ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, hacsak nem éltek bennem.” (János 15:4, GW fordítás)

Nem sokkal azelőtt, hogy Jézus a keresztre ment, ezt mondja a követőinek: „Éljetek bennem, és én is élni fogok bennetek. Egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremni, annak kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ugyanígy, ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, hacsak nem éltek bennem.” (János 15:4, GW fordítás)

Jézus azt mondja, hogy lelkileg kapcsolódni olyan, mint ahogyan a szőlőtőkéhez kapcsolódnak a vesszők. Soha nem leszel gyümölcsöző és nem lesz termékeny az életed, ha csak önmagadban állsz. Kapcsolódnod kell.

A növényeknél is, egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremi. Te is, ha önmagadban állsz, támaszték nélkül leszel és hervadni és hanyatlani fogsz. Teljesen terméketlen lesz az életed, ha lelkileg nem kapcsolódsz.

Én sokféle zöldséget és gyümölcsöt termesztek minden tavasszal. Ha levágok egy hajtást, akkor az önmagában nem fog paradicsomot vagy mást teremni. Kapcsolódnia kell a tőhöz, hogy termést hozon.

Milyen gyümölcsöt kellene teremned, ha kapcsolódsz Krisztus testéhez? „A Szentlélek gyümölcsei pedig a következők: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” (Galata 5:22-23a, NIV fordítás)

Én nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én szeretnék másokat még jobban szeretni. Szeretném, ha több lenne bennem az öröm.  Szeretném, ha nagyobb lenne a békességem, függetlenül a gazdasági helyzettől. Szeretnék még kedvesebb lenni azokkal az emberekkel, akik bántanak. Szeretnék jó lenni, és szeretnék hűséges lenni. Szeretném megtartani az ígéreteimet, és szeretnék szelíd lenni azokkal az emberekkel, akik nem azok velem. És szeretném, ha az önuralmam is nagyobb lenne.

Ezeket hívják a Szentlélek gyümölcseinek, és ezek bizonyítják, hogy lelkileg kapcsolódsz. És tudod, hogy mit jelent az, ha ezek a dolgok nem növekednek benned? Azt, hogy lelkileg nem kapcsolódsz.

Jézus azt mondja, hogy kapcsolódni nagyon fontos. Annyira fontos, mint amennyire fontos egy épületnél a vázszerkezet, vagy mint az éltető vér a testünk számára. Jézus azt mondja, hogy soha nem leszel gyümölcsöző és nem lesz termékeny az életed, ha csak önmagadban állsz. Kapcsolódnod kell. A jó hír pedig az, hogy Isten is ezt szeretné! És Isten jót akar neked!

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a bizonyíték arra az életedben, hogy gyümölcsöt teremsz?
  • Mely „gyümölcsökben” van szükséged a növekedésre? Hogyan akarod ezt elérni?
  • Milyen előnyöket tapasztaltál már meg abból kifolyólag, hogy Krisztus testéhez kapcsolódsz?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2016.12.08.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása