Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindenről tud az életedben, és gondja van rád

2016. december 17. 03:00 - Szíj Melinda

"Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz." (Zsoltárok 103:13 NIV-fordítás)

storm.jpg

Isten gondoskodó, szerető, irgalmas Atya. Jobban szeret, mint ahogy azt valaha is képes leszel felfogni vagy megérteni. Isten maga a szeretet, és azért teremtett téged, hogy szeressen. Ő szeretettel van irántad mindenben, amit tesz, és irgalma a legkiemelkedőbb tulajdonsága. Isten gondoskodó Atya.

A Biblia a Zsoltárok 103:13-ban rámutat: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz" (NIV-fordítás). Neki mindenre gondja van az életedben, és nagyon irgalmas feléd.

A tanítványok többsége gyakorlott halászember volt. Egy napon, amikor kimentek halászni, Jézus elfáradt és leheveredett a csónak egyik végében, majd elaludt. Amikor vihar kerekedett, nem kellett volna, hogy aggodalmat keltsen a tanítványokban. Halászemberekként hozzá voltak szokva a viharokhoz. Ám ez most egészen biztosan hatalmas vihar lehetett, mert megrémültek. A csónak hánykódott és himbálózott, kezdett megtelni vízzel. Kétségbeesve felébresztették Jézust, hogy neki szegezzék az élet egyik legfontosabb kérdését: "Uram, nem törődsz velünk?"

Te és én állandó jelleggel hasonló módon faggatjuk Istent: "Istenem, láttad az orvosi diagnózist? Hát, nem törődsz vele? Látod, milyen rossz a házasságom? Nem érdekel? Látod, milyen kevés pénzünk van a bankban és mennyi kifizetni való számlánk? Nem foglalkozol velünk? Látod, hogyan küszködnek a gyermekeim az iskolában? Nincs gondod rájuk? Ismered a béklyóban tartó félelmet, amelytől nem bírok megszabadulni. Nem törődsz velem?"

A válasz az, hogy de igen, Isten törődik veled! Valójában több gondot fordít rád, mint te magad. Sőt még jobban is akar segíteni, mint amennyire te vágysz a segítségére. Ő még nálad is jobban tudja, mi az igazi segítség számodra. Ő mindennek tudatában van, és gondodat viseli.

"'Minden gondotokat reá vessétek, mert ő gondot visel rátok" (1 Péter 5:7).

Ha tudnánk és éreznénk, hogy a mennyei Atyánk irgalmával és szüntelen figyelmével mennyire komolyan törődik velünk, akkor nem tudnánk mást tenni, csak azt, hogy mi is viszontszeretjük őt. Ha úgy érzed, hogy Isten millió mérföldnyire távolodott el tőled, akkor ez azért van, mert még nem értetted meg, hogy Isten egy gondoskodó Atya. Ennek megértése az első lépés a belső békéd elnyeréséhez.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a dolgok az életedben, amelyek pillanatnyilag aggasztanak vagy problémát jelentenek számodra?
  • Hiszed, hogy Isten törődik a gondjaiddal és problémáiddal?
  • Mit jelent a gondodat Istenre "vetni"?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2016.12.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása