Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jelenlétére van szükséged, nem a magyarázatára

2016. december 21. 03:00 - kennedymárti

Bízd rá magadat az Úrra, és várj türelemmel, amíg cselekszik!” (Zsolt 37:7a, GW-fordítás)

A legfőbb magyarázat arra, miért törekszünk az állandó megelégedettség érzésére, az az, hogy mindig magyarázatot keresünk az életünk történésére. Dühít minket, hogy Isten nem szolgál semmilyen magyarázattal. Vajon miért nem teszi?  

Mert próbára tesz téged. Azért teszi, hogy lássa, vajon átengeded-e az irányítást, és megelégedsz-e, függetlenül attól, hogy ad-e magyarázatot vagy sem.

Isten nem tartozik neked magyarázattal; és ha adna, valószínűleg akkor sem értenéd meg.

Ha mégis megindokol valamit, az nem azt jelenti, hogy meg is szabadulsz a fájdalomtól. Vélhetőleg nem fogod megtudni, mi miért következett be az életedben, majd csak a feltámadásod után.  

Isten nem fogja megindokolni a cselekedetét, de próbára tesz téged.

Emlékszem, amikor kis srác voltam, egyedül dolgozatírás közben volt csak csend az osztályteremben. A tanár azt mondta, „Nincs beszélgetés! Fogjátok a ceruzátokat, és töltsétek ki a tesztet.” Még a tanár is csendben maradt.

Amikor Isten is így hallgat, és csendben van, éppen tesztel téged. Amikor nem hallod Isten hangját, és úgy tűnik, több millió mérföldre van tőled, akkor tudhatod, éppen „vizsgázol”. A tanár mindig csendben van, ha a tanulók dolgoznak a kiadott feladaton. Amikor Isten hallgat, a hited próbára van téve. Vajon elengeded, vagy még erősebben fogod magadhoz ragadni az irányítást? Vajon megtanulod, hogyan legyél elégedett?  

Amikor fájdalommal kell szembenézned ezen a héten, a következő hónapban vagy évben, nincs szükséged Isten magyarázatára, csak az Ő jelenlétére.

Bízd rá magadat az Úrra, és várj türelemmel, amíg cselekszik!” (Zsolt 37:7a, GW-fordítás)

Kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez 

  • Mi miatt van harag a szívedben Isten felé, amit nem akarsz bevallani?
  • Hogyan vizsgáztat téged Isten jelenleg? Mi a válaszod neki?
  • Mit gondolsz, Isten milyen magatartást vár el tőled „a türelmes várakozás” közben?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása