Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy csökkentsd a bukástól való félelmed, fogalmazd újra a félelmet

2016. március 20. 03:00 - Lilla:)

"Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (Példabeszédek 24:16/a. TEV fordítás)

Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem öl meg.

Nagyon eltúlozzuk az elbukás hatásait. Túlságosan felfújjuk a kudarc lehetőségét. Elbukni nem a világ vége. Félni az elbukástól sokkal nagyobb kárt okoz, mint az ha nem sikerül valami.

A Példabeszédek 24:16-ban azt olvassuk: "Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (TEV fordítás) Még a jó emberek is megbotlanak, ők is hibáznak, ők is felfújják a dolgot.

Nem azok a sikeres emberek, akik sosem esnek el. Azok az emberek sikeresek, akik újra felkelnek és folytatják tovább. A sikeres emberek egyszerűen nem tudják hogyan kell feladni.

Hallottál már ezekről a híres kudarcokról?

  • Georges Washington a csatái kétharmadát elvesztette, a Függetlenségi Háborút viszont megnyerte és később ő lett az Egyesült Államok első elnöke.
  • Napóleon csak negyvenkettedikként végzett egy negyvenhárom fős osztályban. Utána ment és leigázta Európát!
  • 21 évesen Babe Ruthank 714 hazafutása volt, de 1330 alkalommal rontott el három ütést egymás után. Majdnem kétszer annyiszor elbukott, mint ahányszor sikerült neki a hazafutás.
  • A híres regényíró, John Creasey 753 elutasítást kapott mielőtt 564 könyvet kiadott volna.
  • Rowland Hussey Macy hét alkalommal elbukott mint kereskedő mielőtt sikerült elindítania a Macy's üzletláncot.

A nagy emberek egyszerűen csak közönséges emberek, akik különösen nagy elszántsággal rendelkeznek. Ők csak mennek tovább. Ők tudják, hogy amíg nem adják fel, addig nem buknak el.

Ez alapján kell csökkentened a sikertelenségtől való félelmedet. Újra kell fogalmaznod.

Azt gondolod, azáltal ha nem tűzöl ki magad elé egy bizonyos célt, nem buksz el. Pont hogy akkor vallasz kudarcot, ha nincs célod. Kudarcot vallasz ha nem kelsz fel újra miután elestél, ha elutasítod azt, hogy újra megpróbáld.

Az első nap az óvodában rossz sorba álltam be és ezáltal rossz csoportba kerültem. El tudod képzelni, hogy hazamentem és közöltem a szüleimmel, hogy "Elbuktam! Ez az óvoda dolog egyszerűen nem megy"? Persze hogy nem.

Tovább kell menned! Ha nem sikerül elsőre, nem olyan nagy dolog. Nem buksz el, amíg nem adod fel!

Beszéljetek róla:

  • Van valaki, akit csodálsz amiatt, ahogy a bukást kezelte? Mi teszi azt az embert ennyire csodálatra méltóvá?
  • Mi a legnagyobb kudarcod, amit eddig átéltél? Mit tanított neked?
  • Mi segít és motivál téged, amikor egy lehetséges kudarccal nézel szembe?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 03. 16.)

Szólj hozzá!

Fogadd el a hibázás lehetőségét

2016. március 19. 03:00 - mintyovanviki

„Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik és soha nem vét hibát.„ (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Amerikában a kudarc megbocsáthatatlan bűn. Idealizáljuk a sikert. De ez a fajta nyomás hatalmas stresszt okoz az emberekben. A kudarctól való félelemnek nagyon sokféle arca van. Ez okozhat bizonytalanságot, munkamániára való hajlamot, mindenáron tökéletességre való törekvést és a biztonságba való kapaszkodást is. Mivel félünk a sikertelenségtől, ezért minden kockázatot kerülünk.

Sokan közülünk azt gondolják, hogy a kudarctól való félelem vas kézzel szorítja a szívünket. Még a világ legjobb és a legcsodálatosabb emberei is félnek a kudarctól.

Ezért sürgetlek benneteket, hogy tegyétek magatokévá ezt az üzenetet: Mindannyian hibázunk. Ez nem csak a "Te problémád”, ez mindannyiunk problémája. A Biblia azt mondja: "Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik és soha nem vét hibát." (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Nem csak a múltban követtél el hibákat, a jövőben is fogsz elkövetni néhányat. Garantálom neked. Mégis állandó biztonságra törekedni és visszautasítani a kockázatokat – hiba.

Pásztorként gyakran hallom emberek szájából ezt a kérdést: „Mi lesz, ha nem sikerül?” Megkérdezem tőlük: „Miért mondod, hogy "ha”?

Sokszor hibáztál eddigi életed során. Én is. Most is sikertelen vagy az élet valamelyik területén. És a jövőben is sokat is fogsz.

Még a szupersztárok is elbotlanak. A legnagyobb NBA kosárlabda játékosoknak is csak a dobásaik felel sikeres. A legjobb Major League Baseball ütőjátékosok is három ütésből csak kettőt tudnak tökéletesen kivitelezni. A hibázás teljesen normális jelenség.

Soha nem fogod legyőzni a kudarctól való félelmedet, amíg teljesen el nem fogadod azt, hogy nem vagy tökéletes.

A Biblia azt mondja, hogy egyetlen kudarc van, amelytől félned kell: "Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől.” (Zsidók 12:15a)

Szükséged van a kegyelemre! Mindenkinek szüksége van a kegyelemre!

Csak ha elengedjük a kudarctól való félelmünket, akkor válik szabaddá az életünk. Csak ekkor tudjuk elfogadni Isten kegyelmét.

Beszéljetek róla:

  • Az életed mely területén van a legtöbb kudarctól való félelmed?
  • Hogyan akadályozza meg a kudarctól való félelem azt, hogy jelentős kockázatokat vállalj az életedben?
  • Hogyan bátoríthatjátok egymást barátaiddal akkor amikor Isten tervét kell követni a kudarctól való félelem nélkül?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.12.)

 

Szólj hozzá!

Isten kegyelme mindenkinek szól – még neked is!

2016. március 18. 03:00 - magyarosijulia

„Az ígéret nem csak a Mózes törvénye alatt lévőknek szól, hanem mindenkinek, aki hitből él, mint Ábrahám.” (Róma 4,16b ICB fordítás)

Isten kegyelmének nincsenek kedvencei. Teljesen függetlenül a társadalmi státuszodtól, hátteredtől és az elkövetett bűneidtől, Isten szeret téged!

Isten kegyelme mindenkinek szól! Isten kegyelme neked is szól!

Egy ember sem ismer úgy, mint te magadat. Ez azt jelenti, hogy ismered az összes okot, amiért Isten ne árasztaná ki rád a kegyelmét. Ismered minden titkos bűnödet, a hiábidat és a gyengeségeidet. De a Biblia lenyűgöző üzenete az, hogy Isten kegyelme még mindig elérhető a számodra is!

A Rómabeliekhez írt level 4:16-ban ez áll: „Az ígéret nem csak a Mózes törvénye alatt lévőknek szól, hanem mindenkinek, aki hitből él, mint Ábrahám.” (Róma 4,16b ICB fordítás). Ebben a versben a zsidók azok, akik Mózes törvénye alatt élnek. Ez emlékeztet minket, hogy mindenkire érvényes a kegyelem, és nem csak azokra a zsidókra, akik Mózes törvénye alatt élnek. Arra is emlékeztet, hogy Isten kegyelme elérhető azok számára, akik közel járnak vele – és azok számára is, akik nagyon távol érzik magukat Tőle.

Mindenki úgy megy Istenhez, mint ahogy Ábrahám tette. Noha ő a zsidók atyja és a legnagyobb ószövetségi pátriárka, a Biblia azt írja, hogy hittel ment Isten kegyelme felé.

Amikor a Biblia azt mondja, hogy a kegyelem mindenkinek elérhető, nem mond további előfeltételeket. Azt jelenti, hogy a kegyelem elérhető neked is, attól függetlenül, hogy rendszeres templombajáró, szellemileg kezdő, gazdag, szegény, magas, alacsony vagy, vagy valahol ezek között vagy. Isten kegyelme elérhető számodra is hit által.

A mai nap senki olyannal nem fogsz találkozni, akiért ne halt volna meg Jézus – akármilyen romlott helyre lépsz be, vagy akármilyen tükörbe pillantasz.

A keresztyénség lényege, hogy amikor Isten elküldte a Fiát, hogy meghaljon a kereszten, azt mindenkiért tette.

Ez azt jelenti, hogy érted is!

Beszéljetek róla:

  • Tudva azt, hogy noha Isten tudja a legnagyobb hibáid és bukásaid és mégis kiárasztja rád kegyelmét, hogyan változik meg a magadról való felfogásod?
  • Milyen emberi csoportról tudod nehezen hinni, hogy rájuk is érvényes Isten kegyelme?
  • Mit kell tenned, hogy felkészülj arra, hogy ha ma alkalom adódik, megoszd valakivel Isten kegyelmét és szabadulásra való ajánlatát?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.11.)

Szólj hozzá!
Címkék: hit bűn kegyelem

Hogyan lehet a tied Isten kegyelme?

2016. március 17. 03:00 - FodorImi

„Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Róma 10:13 – NIV fordítás)

A Menny csodálatos lesz. Újra együtt leszel a szeretteiddel, akik ismerik az Urat. Meg leszel jutalmazva a hitedért. Újra végezheted azt a munkát, amit szeretsz. Megszabadulsz a fájdalomtól, depressziótól, szenvedéstől, szégyentől és bűntől.

Örülsz és ünnepelsz, és így töltöd majd az egész örökkévalóságot.

A mennyben tölteni az örökkévalóságot egy ajándék, amit nem kell kiérdemelned. Egyedül csak Isten kegyelméből juthatsz a Mennybe. Ez a legjobb ajánlat, amit bárkitől valaha is kaphatsz.

Van azonban egy kitétel. A Biblia azt mondja, „Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Róma 10:13 – NIV fordítás)

 Ahhoz, hogy megkapd Isten kegyelmét, kiáltanod kell érte. El kell fogadnod Isten csodálatos kegyelmét.

Ha holnap reggel az asztalodon találnál egy ajándékot és nem csomagolnád ki, nem nyitnád fel egy évig, az igazán ostoba dolog lenne. Egy ajándék nem ér semmit, hacsak el nem fogadod.

Ugyanez igaz Isten ajándékára, az örök életre is, amit Jézus Krisztus által nyerhetünk el. Nem jelent számodra semmit, amíg el nem fogadod.

Isten nagyon szeretné neked adni a kegyelem ajándékát. A Biblia azt mondja, hogy „az ÚR vágyakozik arra, hogy kegyelmes lehessen velünk.” (Ésaiás 30:18)

Isten nem haragszik rád és nem fog elutasítani. A Biblia azt mondja, hogy Isten készen áll és örömmel adja neked az ő kegyelmét és biztosítja számodra a jövőt a Mennyben.

Neked csak el kell fogadnod ezt!

Beszéljetek róla

  • Gondolj valakire az életedben, akinek hallania kellene a jó hírt, hogy Isten kegyelmet akar adni neki. Mit gondolsz, mi tartja őt vissza attól, hogy elfogadja Isten kegyelmének ajándékát?
  • Most gondolj magadra. Ha még sosem fogadtad el Isten kegyelmét, mi tart vissza?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy Isten nem csak úgy befogad mindenkit a Mennybe, függetlenül attól, hogy miben vagy kiben hisz? Miért várja tőled, hogy tegyél meg valamit, mielőtt helyet adna neked a Mennyben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.10.)

Szólj hozzá!

A kegyelem ingyen van, de nem olcsó

2016. március 16. 03:00 - hofgartekesnoemi

Sok ember kapta meg Istentől az élet ajándékát egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által. (Rómaiakhoz írt levél 5:15,  NCV fordítás)

Ha megnézed a mai postádat, lehet, hogy van benne valami ingyenes ajándék. Pedig igazából nincs ingyen. Valaki fizetett érte.

Ugyanígy van ez Isten kegyelmével is. Te teljesen és tökéletesen ingyen kapod, Jézus azonban fizetett érte. A kegyelem ingyen érhető el, de nem volt olcsó. Az ára Jézus élete volt.

Ezért van az, hogy Isten kegyelme kizárólag Jézuson keresztül érhető el. Mert ő az, aki megfizetett azért a kegyelemért, amit megkaphatunk. A Bibliában ez áll: "Mi abban hiszünk, hogy az Úr Jézus kegyelme által van a mi megváltásunk." (ApCsel 15:11, NIV ford.)

Senki más nem vállalkozott arra, hogy fizessen a bűneidért. Senki nem fizette meg annak a rengeteg áldásnak az árát, amit Isten ad számodra. Ahogy a Róma levél 5:15 mondja: "Sok ember kapta meg Istentől az élet ajándékát egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által."

Mivel egyedül Krisztuson keresztül kapod meg Isten kegyelmét, az Úr nem úgy tekint rád, ahogyan azt gondolnád. Isten Igéje azt mondja, hogy azok, akik elfogadják Isten kegyelmét, Krisztusban vannak. Ez több mint 120 alkalommal olvasható a Bibliában.

Krisztusban lenni azt jelenti, hogy amikor Isten rád néz, nem a bűneidet, a bukásaidat vagy az életed sötét foltjait látja. Ha Krisztusban vagy, akkor Isten csak Jézust látja. Te talán a sebeket, a problémákat és a káoszt látod, de Isten csak a Krisztusban lévő tökéletességet látja. 

Ez a kegyelem, és ez csak Krisztusban található meg. Bármit is teszel az életben, Isten nem fog jobban vagy kevésbé szeretni.

Isten irántad való szeretetének az alapja nem az, hogy te mit teszel. Az ő szeretetének alapja az, hogy te ki vagy Krisztusban. 

Beszéljetek róla

  • A bűneink ellenére Isten szeretete irántunk megváltoztathatatlan. Miért érzi mégis sok ember, hogy nem szereti Isten?
  • Azok közül, akiket ismersz, kinek van szüksége arra, hogy halljon Isten megváltoztathatatlan szeretetéről? Mit fogsz tenni ezért?
  • Hogyan kellene viszonyulnunk a kegyelemhez, ha arra gondolunk, hogy az Jézus életébe került?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.09.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása