Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel, ha egy kerülőútra kerülsz!

2016. augusztus 14. 03:00 - torokaron

„Isten mindig éber, állandóan figyel azokra az emberekre, akik teljesen elkötelezték magukat felé.” (2 Krónikák 16:9, MSG fordítás)

park-autumn-trees-940x198.jpg

Ha Isten ad számodra egy küldetést, akkor biztos lehetsz benne, hogy késésekkel, nehézségekkel, kerülőutakkal és zsákutcákkal fogsz szembesülni az utad során. Ezek azonban az élet természetes velejárói. Ugyanakkor felkészülhetsz ezekre.

Például, ha valaki joggal lehetett elkeseredett, akkor az Noé volt. Tudod, hogy mennyi időbe került Noénak megépíteni a bárkát? 120 évébe. El tudod képzelni magadat, hogy 120 éven keresztül dolgozol egy olyan projekten, amihez soha senkitől nem kapsz még csak egy bátorító szót sem?

Noé bízott Istenben. Amikor hallotta Isten figyelmeztetését a jövővel kapcsolatban, Noé hitt neki, még úgy is, hogy az árvíznek semmi jele sem volt még. Biztos vagyok benne, hogy számos olyan nap volt, hogy Noé nem örömmel ment munkába, de 43.800 napon keresztül elment ugyanarra a helyre és dolgozott. Sosem adta fel.

Te se add fel az álmaidat. Ne add fel a házasságodat. Ne add fel az egészségedet. Ne, soha ne add fel. Isten kezében tartja a dolgokat. Még nem olvastad az életed utolsó fejezetét. Isten már megírta, te viszont még nem olvastad.

A Bibliában azt olvassuk, hogy „Isten mindig éber, állandóan figyel azokra az emberekre, akik teljesen elkötelezték magukat felé.” (2 Krónikák 16:9, MSG fordítás) Isten olyan embereket keres, akik el vannak kötelezve felé és az Ő terve felé, hogy megáldhassa őket.

Te is egy ilyen ember akarsz lenni? Akkor soha ne add fel!

Beszéljetek róla

  • Milyen olyan Istentől származó álmot adtál fel a nehézségek és késések miatt?
  • Hogyan nőttél lelkileg az életed kerülőútjai és késései során?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten megáldjon téged, ahogy az életedet teljesen odaszánod neki?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.07.)

Szólj hozzá!

A rövidebb utak csak eltérítenek a helyes ösvényről

2016. augusztus 13. 03:00 - FodorImi

„Gondosan figyelj a szavaimra, ne veszítsd szem elől azokat. Engedd, hogy mélyen áthassák szívedet, mert életet hoznak azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészséget.” (Példabeszédek 4:20b-22, NLT fordítás - második kiadás)

http://www.freewebheaders.com/wordpress/wp-content/gallery/roads/amazing-dreamy-3d-road-sunset-website-header-image.jpg

Az egyik csapda, mellyel szembesülsz céljaid elérése során az életedben, az útrövidítések kísértése.

Az az igazság, hogy a rövidebb utak csak eltérítenek a helyes ösvényről. Az útrövidítések lehetnek erkölcsi, etikai, szellemi, pénzügyi, sőt kapcsolati területeken.

Mindezek viszont eltérítenek attól, amit Isten akar, hogy elérj az életedben, végső soron pedig felemésztik az idődet, energiádat, forrásaidat és kreativitásodat.

A rövid utak mindig rövidlátóak. Isten azt akarja, hogy „ne kötődjetek az éppen előttetek levő dolgokhoz. Nézzetek fel, arra figyeljetek, mi történik Krisztus körül – ez az, ami számít. Nézzétek a dolgokat az Ő perspektívájából.” (Kolossé 3:2, MSG fordítás)

Engedd, hogy Isten szavai „mélyen áthassák szívedet, mert életet hoznak azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészséget.” (Példabeszédek 4:20b-22, NLT fordítás - második kiadás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan ismered fel az útrövidítéseket?
  • Milyen útrövidítéseket próbáltál kihasználni korábban, mikor céljaid elérésén dolgoztál?
  • Hogyan tehetnek az útrövidítések minket engedetlenné Istennel szemben?


*(Daily Hope by Rick Warren – 2016.08.06.)

Szólj hozzá!

Kerülj közelebb Istenhez, hogy meghallhasd a hangját!

2016. augusztus 12. 03:00 - Á. Bözse

„Az Úr adja a bölcsességet, tőle jön a tudás és a megértés." (Péld 2,6 TEV fordítás)

Azt mondod: „Bízni akarok Istenben, de nem hallom őt."

Amikor a gondolataid tele vannak több ezer olyan dologgal, amik elvonják a figyelmedet, akkor tényleg nem tudod meghallani Istent. Ahhoz, hogy meghalld Istent, közel kell kerülnöd hozzá. Egyedül kell lenned Istennel és csöndben maradni.

A Biblia azt mondja: „Légy csendben és tudd meg, hogy én vagyok az Isten." (Zsolt 46,10, NIV fordítás). Ez azt jelenti, hogy ülj le és legyél csendben. Így hallod meg Istent és kerülsz közel Istenhez. Légy egyedül a Bibliáddal, és mondd: „Istenem, van valami, amit szeretnél nekem mondani?" Olvasd Isten Igéjét és beszélj neki arról, ami a szíveden van.

És Isten azt mondja, hogy megadja neked a bölcsességet ahhoz, hogy felismerd az ő hangját és megvalósítsd, amit mond: „Az Úr adja a bölcsességet, tőle jön a tudás és a megértés." (Péld 2,6 TEV fordítás).

Imádkozd ezt ma: „Istenem, rád akarok figyelni, és nem a kétség hangjaira. Közel akarok kerülni hozzád és jobban megismerni téged. Hallani akarlak, és megígérem, hogy utána engedelmeskedem neked. Az egyik olyan ember akarok lenni, akit tudsz használni és megáldani."

Beszéljetek róla:

  • Mit kell megváltoztatnod azon, ahogy az Úrral találkozol, hogy csendben legyél és közelebb tudj kerülni hozzá?
  • Hogyan reagálsz általában Isten irányítására az életedben?
  • Hogyan tudod megmutatni Istennek, hogy kész vagy engedelmeskedni neki abban, amerre vezet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.05.)

Szólj hozzá!

Te kinek a hangjára hallgatsz?

2016. augusztus 11. 03:00 - kennedymárti

„Kezd Istennel – az első lépés megtanulni meghajolni Isten előtt; csak az ostobák vetik meg a bölcsességet és a tanítást.” (Péld 1,7 MSG fordítás)

Feltűnt már neked, hogy abban a pillanatban, amikor kitűzöl egy megvalósítandó célt az életedben, elkezdesz olyan visszhangokat hallani, mint „Mit gondolsz, ki vagy te?” vagy „Ez tényleg megvalósítható?” vagy „Felejtsd el!”?

A kételkedők hangjára való figyelés ellenszere az, hogy ezek ellenére Isten hangjára hallgatsz. Képzeld csak el, hogy mennyi kritikát kapott Noé. „Ez a Noé azt hiszi, Isten szól hozzá, pedig csak a mi birtokainkat dúlja fel azzal, hogy azt a bárkát építgeti az utcafrontján.”

A Biblia azt írja, hogy Nóé figyelt Isten szavára. És mit is hallott? Isten figyelmeztetését, miszerint a világ hamarosan el fog pusztulni. Ő hitt abban, amit még nem látott. Ez a hit: bizonyos lenni valami olyan felől, amit nem látunk.

Tehát Noé nem fordított hátat annak a látásnak, amit Isten adott számára, hanem inkább megépítette a bárkát.

Isten fog adni egy célt számodra és bár néhányan azt hiszik majd, hogy őrültség, arra kell koncentrálnod, amit Isten kijelentett Igéjében a Biblián keresztül. Azután pedig menj és építsd meg a saját bárkádat!

Beszéljetek róla:

  • Engedted-e a félelemnek és a kritikus gondolkodásnak uralmat venni az életed felett, ami távol tartott céljaid elérésétől?
  • Mely álmodat törekednél megvalósítani, ha nem félnél a kritikus véleményektől?
  • Hogyan tudod gyakorolni, hogy az Isten hangjára figyelj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.04.)

Szólj hozzá!

Ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmedet, hogy a legjobbat add

2016. augusztus 10. 03:00 - Bolbásné Viola

„Szerezz bölcsességet; fejlessz ki jó ítélőképességet.” (Péld 4,5 NLT fordítás)

A kulturális figyelemelterelés az egyik legfontosabb próbatétel, amivel mindannyian találkozunk Isten elhívásában. Történt-e már veled, hogy az alábbiak valamelyike miatt elvesztetted az összpontosítást?

A népszerűség csapdája. Ha mindig azon aggódsz, hogy mit gondolnak mások, az el fog téríteni a célodtól.

Az élvezetek csapdája. Nincs baj a szórakozással és a kényelemmel, de ha ez az életed elsődleges célja, akkor soha nem fogod betölteni a küldetésed.

A nyereség csapdája. Nem szolgálhatod Istent és a pénzt is egyszerre. A pénzkeresés nem lehet az életed fő célja.

A birtoklási vágy csapdája. Ha a sikered az alapján ítéled meg, hogy mennyi mindened van, akkor ez folyamatosan arra ösztönöz, hogy egyre többet szerezz és halmozz fel.

Ha be akarod tölteni az Istentől kapott küldetésedet, bátornak kell lenned abban, hogy különbözz másoktól. Összpontosíts a legfontosabb dologra: a Jézus Krisztussal való kapcsolatodra.

Beszéljetek róla:

  • A fenti csapdák közül téged melyik tartott vissza Isten legjobbjától az életedre nézve?
  • Milyen gyakorlati lépéseket kell tenned ahhoz, hogy minimálisra csökkentsd ezeket a csapdákat az életedben?
  • Kérd Istent, hogy adjon bátorságot másnak lenni és szembeszállni a kulturális normákkal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.03.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása