Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne adj helyet az ördögnek!

2017. január 13. 03:00 - K. Juc

"Ne engedjétek, hogy lemenjen a nap, miközben haragszotok, mert a harag helyet ad az ördögnek." (Efézusi levél 4:26b-27, NLT fordítás)

in-your-anger-do-not-sin.jpg


Amikor helyet adsz az ördögnek az életedben, akkor ő ott erődítményt emel. Mit jelent ez? Ha átadod az ördögnek az irány
ítást az életed egy kis területén, akkor nemsoká az egész felett át fogja venni az uralmat. Csak egy kis helyet adsz neki, ő pedig erődítménnyé formálja azt. 

Hadd magyarázzam el a következőképpen. A D-napon, a Szövetséges Erők Normandia tengerpartján partra szálltak. Létfontosságú volt számukra a hídfőállás létrehozása – vagyis, hogy elfoglaljanak a parton egy olyan területet, ahol felállíthatják az állomáshelyüket a csatához szükséges további haderő és felszerelés fogadására. Erről a kis területről képesek voltak beljebb jutni a szárazföldön, azzal a céllal, hogy felszabadítsák Franciaországot.

A Sátán viszont nem akar téged felszabadítani. Ő azt akarja, hogy helyet adj neki az életedben, és így egyre nagyobb területet foglalhasson el. Amikor elég mélyen előrehalad egy-egy bűn területén, akkor a helyet, ahova bejutott erődítménnyé alakítja, és ez megnehezíti, hogy visszavedd az uralmat az életed felett.

Hogyan kap helyet a Sátán az életedben? Az Efézusi levél 4. fejezetének 27. verse a haragot hozza példának, de ez lehet bármilyen más negatív érzelem is. Ha tele vagy aggodalommal, akkor helyet adtál neki az életedben. Ha tele vagy nehezteléssel, vagy ha megengeded, hogy a bűntudat szégyenné váljon, akkor helyet kapott a Sátán az életedben.  

Pál apostol szerint a legjobb módja annak, hogy elbánj ezekkel a negatív érzelmekkel az, ha azonnal cselekszel. Így fogalmaz: "Ne engedjétek, hogy lemenjen a nap, miközben haragszotok, mert a harag helyet ad az ördögnek." (Efézusi levél 4:26b-27, NLT fordítás) El kell döntened, hogy azonnal elrendezed a dolgot.

Ha nem így teszel, akkor ez a negatív érzelem szétterjed a szívedben és lehetőséget ad a Sátánnak arra, hogy helyet kapjon az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen negatív érzelemnek engedted meg, hogy az ördög felhasználja és rajta keresztül helyet kapjon az életedben, illetve mely érzelem az, amelyen keresztül ez megtörténhet a jövőben?
  • Mit jelent, ha egy negatív érzelem megfertőzi az életed?
  • Hogyan tudnád hatékonyan, proaktív módon kezelni az életedben megjelenő negatív érzelmeket?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása