Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz szükséges egy közösség

2017. január 17. 03:00 - Lilla:)

„Mint ahogy a testünknek is több része van, és mindegyik résznek megvan a maga egyedi szerepe, úgy a Krisztus testének is. Egy testnek vagyunk a különböző részei, és mindannyian összetartozunk.” (Róma 12:4-5., NLT fordítás, második kiadás)

Nem fogsz mindenféle változást véghez vinni, amire szükséged lenne, amit kellene, amit szeretnél, amit tervezel, vagy amiben reménykedsz, hogy meg tudod tenni egymagad. Ha tehetnéd, megtennéd. Azonban nem tudod, tehát nem fogod!

A Biblia ezt mondja a Róma 12:4-5. versében. „Mint ahogy a testünknek is több része van, és mindegyik résznek megvan a maga egyedi szerepe, úgy a Krisztus testének is. Egy testnek vagyunk a különböző részei, és mindannyian összetartozunk.” (NLT fordítás, második kiadás).

Isten úgy alkotta meg az univerzumot, hogy szükségünk van egymásra. Nekem szükségem van rád, és neked rám. Az „egymás” kifejezést 58 alkalommal használja az Újszövetség; szeressétek egymást, gondoskodjatok egymásról, bátorítsátok egymást, támogassátok egymást, imádkozzatok egymásért, köszöntsétek egymást, osszátok meg egymással. Isten nem azt tervezte, hogy egyedül menj végig az életen. Nem arra lettél teremtve, hogy egyedül vágj át az életen. Lényegtelen, hogy megházasodsz vagy sem. Lelki családra van szükséged, és arra, hogy részese legyél egy kiscsoportnak.

Szükséged van magad körül emberekre, és nekik is szükségük van rád. Egymáshoz tartozunk.

Nagyon sok jó önsegítő könyv van, ami eléd tárja, hogy mit kell tenned, de nem biztosítja számodra azt a két dolgot, amit a Biblia szerint birtokolnod kell: Isten erejét és a közösséget. Ez az, amin valójában változtatnod kell, a változáshoz pedig szükséged van egy közösségre!

Saddleback-ben mindenféle háttérből érkezett emberek vannak. 65 nyelven beszélünk, és különböző vallási, etnikumú és nemzetiségű háttérből vannak tagok.

Ami azonban közös bennünk, hogy mindannyian szeretjük Istent. Ez egyesít minket, és engedi számunkra, hogy segítsük egymást.

A Galáta 3:28 ezt mondja. „Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen változást szeretnél véghez vinni idén? Milyen célt állítottál fel?
  • A hozzád közel álló emberek hogyan támogatnak abban, hogy elérd ezeket a célodat?
  • Mi tart vissza attól, hogy elfogadd vagy kérd más ember segítségét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása