Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lelkesedéshez Istenre van szükséged

2017. január 19. 03:00 - torokaron

„Legyetek a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róma 12:11-12, NIV fordítás)

Annak érdekében, hogy elérd a céljaidat, ki kell találnod valamit arra, hogy fenntartsd a lelkesedésedet hosszú távon is.

Ralph Waldo Emerson mondta: „Egyetlen nagyszerű dolgot sem értek el lelkesedés nélkül.” Én teljes mértékben ugyanezen a véleményen vagyok, ezt igaznak találtam az én életemre is. Szükséged van lelkesedésre, meg kell legyen benned a szenvedély, különben sohasem fogsz elérni a célba.

Legtöbben egy lelkes embernek ismernek és valóban az is vagyok. De nem csak egy hétre, vagy egy hónapra vagyok egy lelkes típus, a lelkesedésem nem fogyott el egy, öt, vagy akár tíz év alatt sem. Folyamatosan lelkesedem azok iránt a célok iránt, amiket több mint 30 éve tűztem ki magam elé.

Hogyan lehetséges ez? Hogyan tudsz lelkes maradni nap mint nap, annak ellenére, hogy késedelmekkel, nehézségekkel, zsákutcákkal, problémákkal, nyomással és kritikákkal kell szembesülni? Hogyan tudsz lelkes maradni több mint 30 évig?

A pozitív gondolkodás önmagában nem elég. A magad erejéből feltölteni magad lelkileg sem elég, mint ahogyan az optimista hozzáállás sem.

Az életre szóló lelkesedés titka a szó gyökerében rejlik. Az angol lelkesedés szó (enthusiasm) a görög en theos kifejezésből származik. Az en görögül annyit tesz, hogy -ban/-ben, a theos pedig Istent jelenti. Az en theos tehát azt jelenti, hogy „Istenben”.

Ha Istenben vagy, akkor leszel valóban lelkes. És ez az a fajta lelkesedés, amit nem befolyásol a gazdasági helyzet, az időjárás, vagy a körülmények. Ez örökké tart, mert az örökkévaló Istenhez kapcsolódsz. Krisztusban vagy.

Pál elmondja nekünk a Róma 12:11-12-ben, hogy ezt hogyan kell megtennünk: „Legyetek a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (NIV fordítás).

Ha idén el szeretnéd érni a céljaidat, akkor szükséged van Isten erejére, amit úgy tudsz megszerezni, hogy örvendezel a reménységben, kitartó maradsz a nyomorúságban és állhatatos az imádkozásban.

Imádkozz ma így: „Drága Istenem, nem szeretnék leélni még egy napot nélküled az életemben, nem szeretném a szívemet a saját irányításom alatt tartani. Én neked ajánlom a testemet és az egész lényemet. Annak fényében, hogy miket tettél értem, szeretném magamat, mint egy égő áldozatot kínálni, mint egyfajta dicsőítés.

Alázatosan megvallom, hogy szükségem van a segítségedre. Szeretném, ha segítenél megújítani az elmémet. Segíts nekem, hogy úgy gondolkozzak, ahogyan te szeretnéd. Kérlek, bocsásd meg a büszkeségemet, nem szeretnék magamról többet gondolni, mint ami valójában vagyok. A hitemnek szüksége van a növekedésre, és a segítségedre van szükségem olyan célok kitűzéséhez, amelyek később számonkérhetőek és így tudom azokat menedzselni. Bocsásd meg azt, hogy megpróbáltam magamtól változni.

Szeretném az életemet betölteni szeretettel. Szeretném, ha Te töltenéd be az életemet. Segíts találnom egy olyan közösséget, ami támogat engem. Add, hogy tudjam örömömet lelni abban, hogy más embereket tisztelek, és hogy arra összpontosítsak, hogy a saját életemet átadjam neked, hogy te gondot tudjál viselni a szükségleteimről. Szeretném azzal táplálni a lelkesedésemet, hogy benned vagyok. Segíts, hogy tudjak örvendeni a reménységben, kitartó maradni a nyomorúságban és állhatatos az imádkozásban. Szeretném átadni magamat neked. A te nevedben imádkoztam. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása