Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lelki növekedéshez tervre van szükséged

2017. január 28. 03:00 - Lilla:)

"Olyan régóta hiszel, most már másokat kellene tanítanod. Ehelyett, újra szükséged van arra, hogy valaki megtanítsa neked Isten igéjének alapjait. Olyan vagy, mint egy kisbaba, akinek tejre van szüksége, mert nem tud szilárd ételt enni." (Zsidók 5:12, NLT fordítás)

pencil-1891732_1280.jpg


Keresztények milliói lesznek úgy egyre idősebbek, hogy közben nem nőnek fel; úgy csinálnak, mintha a lelki növekedés automatikus lenne. Lehet, hogy van tervük a biztonságos nyugdíjas évekre. Lehet, hogy tervük van arra is, hogy főiskolára küldjék gyermeküket. Arra viszont nincs stratégiájuk, hogy gazdagítsák lelküket. Az emberi lét legfontosabb oldalát a szerencsére bízzák!

A lélek azonban nem automatikusan növekszik és érik, mint ahogy egy kisbaba sem. Kell hogy legyen egy terved arra, hogyan táplálod, edzed és tanítod - különösen a szobatisztaságra -, hogy felnőve egészséges, erős és érett legyen.

Ha magára hagysz egy kisbabát, meghal. Ugyanez történik a lelkeddel is. A világunk tele van olyan emberekkel, akik megöregszenek, de ha a lelki érettségről van szó, még mindig kisbabák.

A lelki növekedés akkor sem jön magától, ha megnyitod a szívedet Krisztusnak. A Zsidókhoz írt levél szomorúan jegyzi meg: "Olyan régóta hiszel, most már másokat kellene tanítanod. Ehelyett, újra szükséged van arra, hogy valaki megtanítsa neked Isten igéjének alapjait. Olyan vagy, mint egy kisbaba, akinek tejre van szüksége, mert nem tud szilárd ételt enni." (Zsidók 5:12, NLT fordítás)

A lelki növekedés nem történik meg csak úgy. Kell, hogy legyen egy terved!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Egy év múlva ilyenkor, hol szeretnél állni lelkileg?
  • Mi a terved, hogy elérd ezt a célt?
  • Mi a következő lépés, amit meg kell tenned a lelki növekedésed érdekében? Hogyan tudnál használni az ajándékaidat Krisztus testének szolgálatában?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása