Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy dolog, amit Isten a Szentíráson keresztül cselekszik

2017. február 16. 03:00 - nagynikoletta

„Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között.” (ApCsel 20:32, NIV fordítás)

Van egy téged megillető örökséged. Ha Isten Igéjét olvasod, a Biblia ígér neked egyet.

Az ApCsel 20:32-ben azt mondja a Biblia: „Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között.” (NIV fordítás)

Az örökség az, amit egy család tagjaként kapsz, ami jogosan a tiéd.

Tégy úgy, mintha az édesapád a milliárdos Warren Buffett lenne, és meghal. Ha soha nem szánnál időt arra, hogy elolvasd a végrendeletét, akkor bolond lennél. Nem kapnád meg azt, ami jogosan téged illet. Nem lenne hasznodra az, ami Warren Buffett gyermekeként járna neked.

Amikor Jézus követőjévé válsz, nem csupán hívő leszel – hanem hozzátartozó is. Isten családjának tagjává válsz. A családi kiváltságok pedig ezzel a döntéssel együtt járnak. Szellemi örökséged van.

Azonban ha úgy sétálnál végig az egész életeden, hogy nem tudnál arról, milyen előnyök lehetnének elérhetőek számodra Isten gyermekeként, az szomorú lenne – és egyben ostobaság is. Isten azt szeretné, hogy növekedj és tudd, mit tesz elérthetővé számodra. Ehhez olvasnod kell a Bibliát.

A 2 Timóteus 3:16-17-ben ezt mondja a Biblia: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (NIV fordítás)

A Biblia célja, hogy segítsen abban, hogy megélhesd Isten életedre vonatkozó tervét, ez Isten neked szánt öröksége. Isten azt szeretné, hogy minden szükségessel rendelkezz ahhoz, hogy az légy, amire teremtettél. Ehhez négy dolgot cselekszik a Szentíráson keresztül:

  • Tanít. Isten megmutatja az utat, amin járnod kell.
  • Megfedd. Isten megmutatja, amikor letérsz az útról.
  • Megjobbít. Isten megmutatja, hogy térhetsz vissza az útra.
  • Nevel. Isten megmutatja, hogyan maradhatsz az úton.

Így segít Isten Igéje abban, hogy növekedj és megkapd ezt a nagyszerű örökséget, amelyet Isten készített számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változna meg az életed, ha tükrözné azt az igazságot, hogy örökséged van a Királyok Királyától?
  • Az örökségedből származó előnyök közül melyeket nem fogadtad még el?
  • A Biblia hasznos eszköz számodra minden nap? Teljes mértékben hasznát veszed az utasításának?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása