Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Stratégiák az Istennel töltött csendesség kialakítására

2017. február 19. 03:00 - FodorImi

 „Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.” (Máté 6:33, CEV fordítás)

Időről-időre mindannyian küzdünk a csendesség állandóságának megőrzésével. Tudd, hogy ha küzdesz vele, nem vagy egyedül! Jó hír, hogy egy általános problémával sok általános megoldás is jön. Legközelebb, ha a napi csendességgel küzdesz – sőt, mielőtt még elkezdenél küzdeni –, próbálj ki néhányat a következő megoldások közül:

  1. Köss szövetséget. Kötelezd el magad Isten felé, hogy életed minden napján legalább valamennyi időt töltesz vele, még ha csak 2 percet is. Nem azért, mert mindenki ezt teszi, hanem mert te akarsz időt tölteni Jézussal. Foglald írásba az elkötelezettséged!
  2. Illeszd be a heti időbeosztási tervedbe. Írd be a számítógépedbe, telefonodba, vagy bárhová, ahol az időbeosztásodat, programjaidat tartod. Különíts el előre időt minden nap, hogy találkozz Istennel, épp úgy ahogy beírod az időpontot az orvosoddal, vagy egy üzleti ebédet vagy a megbeszélést a főnököddel.
  3. Készülj fel az ördög támadásaira. Amiről előre tudsz, arra fel tudsz készülni. Az ördög mindent meg fog tenni, hogy távol tartson az Istennel töltött időtől. Légy résen, és készülj fel a támadásra.
  4. Tedd folyamatosan hat héten át. Pszichológusok azt mondják, hogy kb. hat hét kell ahhoz, hogy valami szokássá váljon. Mintegy három hetet igényel, mire megbarátkozol az új feladattal vagy az új viselkedéssel, és további három hét múlva válik szilárd szokássá az életedben. A legtöbb embernek sohasem lett állandó az Istennel töltött csendessége, mert sohasem tette hat héten át egyetlen nap kihagyása nélkül.
  5. Isten erejétől függj, ne a magad akaraterejére támaszkodj. Egyedül Isten Lelkének erejével sikerülhet. Kérd Istent, hogy erősítsen meg, és adja neked Krisztus értelmét, így tőle fogsz függni, hogy segítsen kifejleszteni ezt a szokást. Ha csupán a te akaraterődön múlik, akkor nincs semmi reményed, hogy következetesen kitartó maradj.

Jézus azt akarja, hogy tölts időt vele. Meghalt a kereszten, hogy a vele való közösséget adja neked. Nincs időd, hogy ne tedd ezt meg! Jézus mondja a Máté 6:33-ban: „Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen lépéseket fogsz tenni ma, hogy állandóvá válj a csendességed megtartásában?
  • Keresztény növekedésedben miért kritikus az Istennel töltött csendesség folyamatossága? Az erre a kérdésre adott válaszod hogyan erősíti meg azt, ahogyan a csendességet gyakorlod?
  • Mi az a munka, amit Isten akar, hogy végezz (Máté 6:33)? Hogyan adtál elsőbbséget ennek az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren- 2017.02.12.)

Szólj hozzá!
Címkék: csendesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása