Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéje nyitja meg a lehetőségek ajtaját az életünkben

2017. február 21. 03:00 - magyarosijulia

„Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. És tudni fogjátok az igazságot, és az igazság felszabadít benneteket.” (János 8:31b-32, NLT fordítás)

El sem tudod képzelni, mennyi lehetőség van benned. Ezt egyedül a Teremtőd tudja. Egyedül a téged alkotó Isten tudja, hogy milyen képességek vannak benned. A szüleid, a házastársad, a barátaid, a főnököd csak egy kis szeletet látnak ebből.

Egyedül Isten tudja, hogy mit vagy igazán képes megtenni és kivé vagy képes válni.

Az ember csak egy kis részét használja az agyának, mégis nem még több intelligenciára van szükségünk, hanem arra, hogy használjuk azt, ami van!

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Az idejük nagy részét azzal töltik, hogy azon aggódnak, vajon mit gondolnak róluk mások.   Néha csak arra korlátozódik az életünk, hogy újra és újra lejátsszuk a fejünkben a mások által mondott hazugságokat. Lehet, hogy nem szándékosan teszik, de mégis hazudnak neked. Azt mondják, hogy ezt vagy azt úgysem tudod megcsinálni, és különben is, kár a fáradságért, mert úgyse viszed sokra.

Újra és újra hallod ezeket a fejedben. De ezek mind hazugságok! Azoknak az embereknek, akik ezeket mondták rólad, fogalmuk sincs a te képességeidről, a benned rejlő lehetőségekről! A Teremtőddel kell beszélned ahhoz, hogy megtudd ezeket.

Egyedül Ő tudja, hogy mit tud megtenni rajtad és az életeden keresztül. És egyedül Ő tudja kibontakoztatni a képességeidet és Ő tud utat engedni a benned rejlő lehetőségeknek. Hogyan?

Az Úr az Ő Igéjén keresztül szabadít fel minket erre. Jézus ezt mondta a János 8:31-32-ben: „ Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. És tudni fogjátok az igazságot, és az igazság felszabadít benneteket.” (NLT fordítás). Isten Igéje megnyitja az ajtót, hogy azt tedd és az legyél, amire Isten teremtett. Az Ige által képes leszel megtenni olyan dolgokat, amelyekről sosem gondoltad, hogy lehetséges.

De hogyan tudod ezt megtenni?

  1. Tanuld meg Isten Igéjét. Isten addig nem fog utat engedni a benned rejlő lehetőségeknek, amíg ki nem nyitod a Bibliát és meg nem tanulsz igeverseket. Nem fognak maguktól "kiszivárogni" belőled a benned rejlő lehetőségek. Ehhez meg kell tanulnod azt, amit a Biblia mond.
  2. Fogadd el Isten Igéjét. A Bibliának legyen tekintélye az életedben. Lehet, hogy nem tetszik az, amit az Igében olvasol, de ha azt akarod, hogy Isten legjobb terve valósuljon meg az éltedre nézve, akkor el kell fogadnod, amit az élted feletti legfőbb tekintély, az Ige mond.
  3. Engedelmeskedj Isten Igéjének. Nem elég, hogy csak megtanulod és elfogadod az Igét. Meg kell tenned, amit a Biblia tanít. Abból jön az életedre az áldás, hogy nem csak megtanulod az Igét, hanem meg is cselekszed azt.

Sokkal többre vagy teremtve, mint amit el tudsz képzelni. A Biblia azt írja az 1Kor 2:9-ben: „Amit Isten készített azok számára, aki szeretik Őt, az több, mint amit szem valaha is látott vagy fül valaha is hallott. Az soha még csak meg se fordult az ember gondolataiban!” (CEV fordítás)

Tehát nyisd ki Isten Igéjét és készülj fel arra, hogy olyan dolgokat teszel, amit egyedül Isten tud elképzelni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szoktad rendszeresen olvasni Isten Igéjét? Vagy mostanában többször elhanyagoltad? Hogyan tudnál ezen változtatni még ma?
  • Az életed melyik területére kéred imában Isten áldását? Ez az életednek egy olyan területe, ahol hűséges vagy Istenhez?
  • Hogyan mutatja meg magát Isten neked akkor, amikor rendszeresen időt töltesz az Ő Igéjével?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása