Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy lépés, hogy Isten Igéje az életed részévé váljon

2017. február 22. 03:00 - Lilla:)

"Ha folytonosan az én Igémben maradtok, akkor valóban az én tanítványaim vagytok." (János 8:31/b., NASB fordítás)

Nagyon fontos lépés, hogy elszánod magad egy rövidebb időre vagy akár néhány hétre a Biblia rendszeres olvasására. Ez kezdetnek jó, de nem szabad itt abbahagynod. Jézus ezt mondta: "Ha folytonosan az én Igémben maradtok, akkor valóban az én tanítványaim vagytok." (János 8:31/b., NASB fordítás) Attól válunk Jézus tanítványaivá, hogy hosszú távon elkötelezzük magunkat, hogy tanulunk Jézustól és tanulmányozzuk az Ő Igéjét.

Hogyan tudsz folytonosan az Igében maradni és állandó kapcsolatban lenni Jézussal az ő Igéjén keresztül hosszú távon? A következőképp:

  1. Döntsd el, hogy megteszed! Azzal kezdd, hogy elkötelezed magad. Ne várd, hogy lesz majd egy alkalmasabb idő arra, hogy Isten Igéje az életed állandó részévé váljon. Kötelezd el magad ma!
  2. Hozd nyilvánosságra ezt a döntésed! Mondd el ezt a szándékodat másoknak is, és légy elszámoltatható e téren. Ha az Isten iránti elköteleződésedet titokban tartod, könnyebb elbukni.
  3. Tarts ki az elhatározásod mellett! Ne engedd, hogy bármi is eltérítsen az elhatározásodtól. Nagyon erősen határozd el, hogy életed részévé és szokásoddá teszed ezt, és különösen az első hónapokban légy kitartó. Ha elkezdesz napokat kihagyni, sokkal nehezebb lesz elkötelezettnek maradnod Isten Igéje felé.
  4. Keress magad mellé egy társat, aki segít! Szerezz egy lelki társat, aki szívesen csatlakozik hozzád, hogy támogasson és bátorítson. Egy olyan valakit, akivel meg tudod osztani, amit tanultál az Istennel csendességben töltött időd alatt. Ez lehet valaki a házicsoportodból, a barátaid közül vagy a családodból is. A Biblia azt mondja, hogy "Két embernek jobb, mint egynek, mert sikerekhez tudják segíteni egymást." (Prédikátorok 4:9, NLT fordítás).

Az Istennel való időtöltésed ne csak ideig tartó és alkalomszerű  legyen, hanem váljon rendszeres és állandó szokássá az életedben. A kutatások kimutatták, hogy valamit hat héten keresztül kell rendszeresen csinálni ahhoz, hogy az szokássá váljon. Tedd Isten szavát az életed részévé még ma, és tarts ki a döntésed mellett egész életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kötelezed el magad ma arra, hogy Isten Igéje az életed részévé váljon?
  • Kivel osztod meg ezt a döntésed? Kinek fogsz tudni elszámolni azzal, amit vállaltál?
  • Nevezd meg azokat a dolgokat, amelyek valószínűleg majd akadályozni fognak abban, hogy minden nap időt tölts Isten Igéjének tanulmányozásával. Milyen dolgokon tudsz változtatni az életedben, hogy csökkentsd vagy teljesen felszámold ezeket az akadályozó vagy zavaró tényezőket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása