Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéjének alkalmazása életfontosságú

2017. március 03. 03:00 - FodorImi

„Az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet azonban épít” (1.Korinthus 8:1b, NIV fordítás)

Tudtad, hogy a Biblia tanulmányozása veszélyes? Tény, hogy a bibliatanulmányozás eredménye végzetes lehet.

Tudom, furcsának hangzik. Isten azonban arra szánta a Bibliát, hogy alkalmazzuk az életünkben, ne csak olvassuk. A Biblia arra való, hogy átformáljon, ne csupán informáljon. A Hegyi Beszéd végén Jézus azt mondta: „Mindenki, aki hallja a szavaimat és gyakorlattá váltja, az olyan, mint a bölcs ember, aki sziklára építette a házát.” (Máté 7:24, NIV fordítás) Isten Igéjének alkalmazása életfontosságú.

Miért ilyen fontos Isten Igéjének alkalmazása?

1. Az ismeret büszkeséget eredményez, ha nem alkalmazzuk az igazságot az életünkben.
A Biblia azt mondja: „Az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet azonban épít” (1.Korinthus 8:1b, NIV fordítás) Mindannyian ismerünk embereket, akik oda-vissza ismerik a Bibliát, de soha nem engedték, hogy átitassa az életüket. Kalapácsként használják a Bibliát, amivel másokat leütnek. Lehetünk a legkötekedőbb, leggonoszabb, leglelketlenebb, legszeszélyesebb, legkritikusabb, legítélkezőbb emberek, akivel bárki valaha is találkozott – ha soha nem teszünk még egy lépést, hogy alkalmazzuk a Bibliát az életünkben. Az ismeret, anélkül, hogy alkalmaznánk, büszkeséget eredményez. Szereteten alapuló alkalmazás nélkül felfuvalkodottá tesz. Bajt okoz és nem segít.

2. Az ismeret cselekvést követel.
Jakab 1:22 azt mondja: „Ne csupán hallgatói legyetek az igének, így becsapva magatokat. Tegyétek meg, amit az ige mond!” (NIV fordítás) Amit egy személy tud, azt a cselekedetei fejezik ki. Becsapjuk magunkat, ha azt gondoljuk, hogy növekedni fogunk pusztán az által, hogy bibliatanulmányozás során jegyzeteket írunk. Isten parancsai nem választható opciók.

3. Nagyobb ismeret nagyobb felelősséggel jár.
„Emlékezzetek, ha tudnátok jót tenni, de nem teszitek, az bűn.” (Jakab 4:17, NLT fordítás) A Szentírás mélyebb ismerete súlyosabb ítéletet von magával, ha elmulasztjuk alkalmazni azt, amit Isten megmutat. Amikor elkezdjük a Bibliát tanulmányozni, Isten rámutat életünk bizonyos területeire, melyben változnunk kell, és amint ezt teszi, egyre nagyobb és nagyobb felelősségre hív el minket.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit teszel az igehirdetési jegyzeteiddel, miután kilépsz az gyülekezeti házból; vagy a bibliatanulmányozás közben írt feljegyzéseiddel, miután befejezted a csendességed?
  • Gondolj vissza az elmúlt órában a szavaidra és cselekedeteidre. Tükrözik azt, amit Isten az utóbbi időben tanított neked az Igéjéből?
  • Hogyan hívott el Isten arra, hogy kövesd valamiben, amit az Igéje tanulmányozása során jelentett ki neked?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2017.02.24.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása