Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet: lecke szeretetből

2017. március 09. 03:00 - K. Juc

earth.jpg

“Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, lelkedből és elmédből! Ez az első és a legnagyobb parancsolat. A második legfontosabb pedig ehhez hasonló: szeresd  embertársadat úgy, mint önmagadat!” (Máté 22:37-39, TLB fordítás)

Ha azt szeretnéd, hogy igazán számítson az életed, akkor bizonyos dolgokra kell összpontosítanod a figyelmedet. Nem lesz időd mindenre, és nincs is mindennek ugyanakkora jelentősége.

A Máté 22:37-39 szerint: “Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, lelkedből és elmédből! Ez az első és a legnagyobb parancsolat. A második legfontosabb pedig ehhez hasonló: szeresd embertársadat úgy, mint önmagadat!” (TLB fordítás)

Jézus szerint két dolog van az életben, amely minden másnál értékesebb: ha szeretjük Istent és ha szeretjük egymást.

Belegondoltál már abba, hogy Isten vajon miért nem vitt a Mennybe azon nyomban, hogy megalkotott? Miért helyezett ide a Földre? Legfeljebb száz évig leszel itt, azután pedig az egész örökkévalóságot a Mennyben vagy a Pokolban töltöd majd. Vajon miért nem vitt el Isten mindannyiunkat rögtön a Mennybe?

A Biblia egyértelműen közli, hogy Isten két okból helyezett a Földre: hogy megtanuld szeretni Istent, és hogy megtanuld szeretni az embereket. Az élet nem a javak felhalmozásáról, az elért eredményekről vagy a teljesítményről szól. Nem azok a dolgok a leglényegesebbek, amelyekről a világ azt állítja, hogy a legfontosabbak. A karrieredet nem fogod a Mennybe vinni, ahogy az autódat vagy a házadat sem – a jellemedet viszont igen. Önmagadat viszed magaddal.

Isten azért helyezett a Földre nyolcvan vagy száz évre, hogy megtanuld Őt teljes szíveddel szeretni, és hogy megtanulj másokat is szeretni.

Az élet nem más, mint egy nagy szeretet-lecke.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez

  • Melyek azok a dolgok, amelyekkel kevesebbet kellene foglalkoznod, hogy ezáltal több időd legyen mások felé kimutatnod a szereteted?
  • Hogyan hozod ki a Földön töltött idődből a legtöbbet? Mennyi időt töltesz azzal, hogy megtanulj Krisztushoz hasonlóan szeretni?
  • Ha valaki megfigyelné az életed, mit mondana, melyek a legfontosabb dolgok a számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása