Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Honnan tudom, hogy üdvözülök?

2017. március 14. 03:00 - daniella_89

“Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.“ (Efézus2:2-9)

A Lukács 23:42-ben az egyik lator Jézus mellett függve így imádkozott: “Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz királyságodba.”

Figyeld meg: nem azt kérte Jézustól, hogy szüntesse meg a fájdalmát, bár a kereszten szörnyű fájdalmai lehettek. Abban az időben Jézus híres volt csodatételeiről, de ez az ember azt sem kérte, hogy Jézus mentse meg a haláltól.

Azt mondta, “Jézus, emlékezzél meg rólam”. Miért? Mert tudta, hogy a legmélyebb szükséglete a bűntől való megváltás - nem csak üdvösség, hogy a Mennybe juthasson. Ő hitt Jézusban.

A Biblia az Apostolok Cselekedetei 16:31-ben azt mondja: “Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz”.

Tehát honnan tudhatotod biztosan, hogy üdvözülsz? Honnan tudod, hogy a Mennybe mész-e ha meghalsz? Hogy lehet ebben bizonyosságod? Hogyan tudod felszámolni a kétséget?

Az üdvösség felől való bizonyosságod nem a te munkádból fakad, mert a megváltást nem tudod kiérdemelni. A bizonyosságod nem az érzéseid által jön létre, mert az érzések jönnek és mennek.

Mi szavatolja az üdvösséget? Isten Igéjének ígérete. Ha Isten mondja, az eldönti a kérdést, mert Isten nem tud hazudni. Isten Igéjének ígéretében megbízhatsz. Megnyugodhatsz benne.

Jézus így válaszolt a kereszten függő latornak: “Biztosítalak, ma még velem leszel a paradicsomban” (Lukács 23:43b NLT szabad fordítás). A te biztosításod az üdvösséged felől ugyanaz: Isten ígérete, hogy a Mennyben leszel vele egy napon, ha hittel bízol ebben.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez

  • Honnan tudod, hogy megbízhatsz a Bibliában és Isten ígéreteiben?
  • Mik azok a dolgok, amiket az emberek megpróbálnak hozzáadni a megváltáshoz ahhelyett, hogy elfogadnák Isten Igéjének egyszerű ígéretét?
  • Hogyan kéne másként élned az életed, ha bizonyosságod van a Krisztus általi megváltásod felől?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása