Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan fejezd ki a szeretetet egy követelőző, vagy önző ember felé

2017. március 22. 03:00 - Anika Enikő

„A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél és minden körülmény között kitart." (1Kor 13:7, GNT fordítás)

A szeretet lehet teljesen kimerítő; ne hagyd hogy bárki is megtévesszen, vagy becsapjon ezzel kapcsolatban. Az a szeretet, amely igazán kitűnik ebben a világban, kiszedi a maradék erődet, és mindent belőled.

Néha úgy érzed, hogy jottányi erőd sincs ahhoz, hogy szeretni tudj. Lehet, hogy olyan munkád van, ahol emberekkel foglalkozol; például tanár vagy, vagy értékesítő, vagy pincér és amikor hazamégy, ezt gondolod: „Nincs erőm egy újabb szükség teljesítéséhez, vagy probléma megoldásához vagy egy újabb szívfájdalomhoz"; így egyszerűen kikapcsolsz.

Vagy lehet, hogy egy olyan ember felé kell kifejezned a szeretetedet, aki követelőző, önző és soha nem viszonozza a szeretetedet; s közben azt gondolod magadban, hogy: „Hát, én kész vagyok; nem bírom tovább!"

Bár ez teljesen természetes emberi reakció, nem ez az alapvető szeretet, amit Isten vár tőlünk, és amit a Bibliában látunk. A Biblia ezt mondja: „A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél és minden körülmény között kitart." (1Kor 13:7, GNT fordítás). A szeretet soha nem adja fel.

Hogyan találhatnád meg ezt az kitartó szeretetet egy másik ember irányában? Újra kell töltődnöd.

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, emlékszem, hogy az egész család elment egy légi bemutatóra. Lenyűgöző volt látni, ahogyan repülés közben ráakasztják az üzemanyag utántöltőt a gépre, hogy feltöltsék azt üzemanyaggal. Sosem fogom ezt elfelejteni.

El tudod képzelni, hogy aki ott fönt repül a gépben egyszer csak ezt mondja: „Nem kell újratöltenem!" A gép lezuhanna és elégne. Hosszabb távra a gépet újra kell tölteni üzemanyaggal.

Ahhoz, hogy közvetíteni és adni tudd ezt a kitartó szereteted, fel kell töltened a szeretet-tartályodat. Nézz csak körül a társadalomban, és látni fogod, hogy tele van szeméttel, kapcsolatokból maradt összetört és kiégett hulladékkal, mert az emberek nem töltötték újra szeretet-tankjaikat.

Hogyan töltheted újra a szeretet-tartályodat? Kezd azzal, hogy hagyod, hogy Isten szeressen. Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19). Amikor halálosan ki vagy merülve, fáradt vagy és elképzelni sem tudod, hogy szeretettel fordulj valaki felé, akkor emlékezz arra, hogy Isten annyira szeretett, hogy elküldte a Fiát, hogy meghaljon érted.

Nos, ez az igazi üzemanyag. Ez az, ami segít továbbmenni, amikor fel akarod adni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit kell tenned ezen a héten ahhoz, hogy újratöltődj, és szeress másokat?
  • Melyek Isten szeretetének tulajdonságai, amelyekről példát vehetsz?
  • Ki az, akiben már nem hiszel és vele kapcsolatban feladtad már? Hogyan tudnád ma kifejezni iránta a szeretetedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása